Klangin ohjelmisto laajenee – Threads Hanging Loose on jyväskyläläinen muoti- ja vaateaiheinen podcast

Ohjelman juontajilla on molemmilla kokemusta omasta vaatemerkistä.

Klangin ohjelmisto saa tällä viikolla lisäystä, kun podcastin Threads Hanging Loose, tuttavallisemmin Langat Löysällä, ensimmäinen jakso julkaistiin tänään, keskiviikkona 11. lokakuuta. Ohjelmaa juontavat jyväskyläläiset Vilma Uuttu ja Sara Haapakoski, joten kyseessä on myös ensimmäinen Klangin podcast Helsingin ulkopuolelta. Kaksikkoa yhdistää intohimo vaatteita kohtaan ja molemmat tunnetaan myös omista vaatemerkeistä, jotka toimivatkin inspiraationa podcastin nimeen.

– Nimi Threads Hanging Loose, eli suomeksi Langat Löysällä, tulee siitä, että meillä molemmilla on oma vaatemerkki. Se myös kuvastaa sitä, että kaikilla meillä on välillä päässä langat vähän löysällä ja voi olla vaikea pitää kaikki elämän langat kasassa. Muoti ja muotiala tulee olemaan iso osa podin sisältöä, he kertovat.

Justudios / Kuvaaja: Saga Pennanen

Muodin ja vaatteiden lisäksi keskustelu ammentaa myös aihepiirin ulkopuolelta; he kertovat, että kyseessä ei ole vain ja ainoastaan muoti-podcast, mutta teemana se on kantava. Luvassa on keskustelua myös muun muassa mielenterveydestä ja huumorillekin jätetään tilaa. Kaksikko korostaa podcastia alustana tavata ihmisiä ja keskustella tärkeistä asioista aidosti.

– Edustettuna on etenkin nuoren yrittäjän elämä ja mitä kaikkea siellä takana on. Kurkistetaan kunnolla kulisseihin haastattelemalla esimerkiksi brändien taustalla työskenteleviä henkilöitä. Isoin tavoite on saada mielenkiintoisia vieraita ja tuoda ihmisille lisää tietoisuutta alasta.

Uuttu kertoo, että tavoitteena on myös haastatella vieraita uudenlaisella tyylillä vaihtelevissa ympäristöissä.

– Olisi siistiä kuvata myös studioympäristön ulkopuolella ja ottaa kamera mukaan uudenlaisiin paikkoihin – videon ideana on tuoda lisäsisältöä. Halutaan mennä pintaa syvemmälle ja kohdata vieraat ihmisinä, hän kertoo.

Omien vaatemerkkien myötä muodista ja vaatteista on tullut vuosien mittaan keskeinen osa jokapäiväistä elämää ja kaksikon tekemistä yhdistää etenkin vastuullisuus ja custom-tyylinen tekeminen, josta kaikki alkoi, mutta nykyään merkit ovat keskenään hyvin erilaiset. Uuttu tunnetaan vastikään Helsinki Fashion Week -tapahtumassa debytoineesta vaatemerkistään Justudios, josta voi lukea lisää heinäkuussa julkaistusta artikkelistamme. Haapakosken vaatemerkki puolestaan kantaa nimeä Éin ja hän kertoo sen olevan tyyliltään hyvin luonnonläheinen. 

Éin by Sara

– Ekaa kertaa tein itelleni vaatteen, kun ompelin ylioppilasjuhliin mekon. Éin sai alkunsa farkuista ja etenkin olemassa olevien materiaalien tuunaamisesta, mut jossain vaiheessa vaatteiden tyyli muuttu kevyemmäksi. Nykyään inspiroidun paljon luonnosta ja sen muodoista. 

Alta voit katsoa ohjelman ensimmäisen jakson, joka on teemaltaan ystäväkirja-jakso, jossa juontajat haastattelevat toisiaan. Kaksikon tavoitteena on julkaista jakso joka keskiviikko ja tulla muistetuksi siitä, että asioista puhuttiin niiden oikeilla nimillä.