Suomen räppipäille kiehtova julkaisu – Rono ja Rekami yhdistävät voimansa uudella kappaleella

Muut on enemmän kuin pelkkä kappale; se on lausunto, joka kertoo suomiräpin elävän, voivan hyvin ja jatkaen kehittymistään.

Tuore single on kurkistus oululaislähtöisen nuoren räppärin tulevaan uuteen Shutdown-albumiin.

Verrannollisesti lyhyessä iässään, suomiräpin yhteisö on vasta viime aikoina alkanut virallisesti asettamaan rajoja niin sanottujen OG-räppäreiden ja uuden aallon nimien kanssa. Kohoavan artistin saapuminen herättää aina innostusta ja odotuksia, kun taas validit genren pioneerit ovat nostaneet rimaa ja näyttäneet mihin asti rap-musiikilla voidaan mennä. Kun nouseva tähti, Rono, yhdistää voimansa genren legendan ja pioneerin, Rekamin, kanssa, tuloksena ei ole mikään vähempi kuin sanoituksellisesti ja soinnullisesti täyteläinen kappale, joka on suomalaisille räppipäille yksi vuoden innostavimmista kollaboraatioista. Heidän kyseinen tuorein kappaleensa, Muut, julkaistu perjantaina 8. lokakuuta, täyttää kaikki odotukset ja asettaa uuden standardin siitä, mitä voimme odottaa suomiräpiltä.

Yhteistyö, joka kiteyttää modernin suomirapin ytimen, sekoittaen uuden tulokkaan raakaa energiaa genren ikonin ja mestarin viisauteen. Rono, lupaava tulokas, ja Rekami, suomirapin kummisetä, ovat yhdistäneet voimansa luodakseen kappaleen, joka, varmasti jopa ennen kuuntelua, kiehtoo kummankin artistien faneja. Kappaleen sydämessä sykkii biitti, joka toimii jättäen saman jäljen kuin koko kappale, sekoittaen taitavasti klassisia räpin elementtejä tuorealla ja modernilla äänimaailmalla. Tuottajat Steno ja Xrphan ovat luoneet kankaan, joka tarjoaa Ronon ja Rekamin lyriikoiden maalaamiselle. Se on äänimaisema, joka resonoi suomalaisen rapin uuden aallon kanssa samalla kun se kumartaa juurilleen.

Räppärit eivät pidättele itseään, kun he toimittavat sanomansa ilman suodattimia ja puhuvat avoimesti mielensä puhtaiksi. Julkaisu antaa kurkistuksen Ronon myöhemmin syksyllä julkaistavalle Shutdown-albumille. Single tarjoaa houkuttelevan esimakua siitä, mitä fanit voivat odottaa täyspitkältä albumilta.

Genressä, joka jatkaa kehittymistään, julkaisu on todiste suomirapin kestävästä voimasta. Rono ja Rekami ovat onnistuneet rakentamaan sillan menneisyyden ja nykyisyyden välille, luoden teoksen, joka resonoi sekä pitkäaikaisten fanien että uusien kuulijoiden kanssa. Kappaleen voimistuessa se vakiinnuttaa paikkansa suomalaisen rapin historian sivuilla. Kappale linkitetty alle kuunneltavaksi.