Yläkerran uudella sinkulla juhlistetaan synttäreitä vaikka ei olisi synttärit

Yläkerta eli vasemmalta oikealle: Werneri, Jaakko, Touko ja Samuli.
Julian Riikonen

Uuden ajan poikabändi Yläkerta julkaisi uutta musiikkia.

Innostavan energiansa ja tunnistettavan soundinsa kautta nousussa oleva Yläkerta on Capitol Recordsille kiinnitetty poikabändi, joka julkaisi juuri uuden juhlamielisen kappaleen. Yhtyeen muodostavat Jaakko Andersson, Werneri Heinonen ja Touko Hämäläinen sekä tuottaja-dj Samuli Sulku. Nelikko keikkailee aktiivisesti ja on toiminut esimerkiksi iben lämppärinä Lahdessa.

Bändin aiemmat kappaleet ovat kertoneet muun muassa elämän kauneudesta ja vaikeudesta. Uusi single Synttärit on astetta kevyempi ja houkuttelee kuuntelijat tanssilattioille. Idea kappaleeseen heräsi juhlien kaipuusta.

– Synttärit-biisi synty pahana pandemia-aikana mökillä takkatulen ääressä, koska kaivattiin biletystä, naurahtaa Samuli.

Tiukimpien rajoitusten lähdettyä jokaisella on ollut omat kiireensä alkaneen vuoden parissa.

– Samulilla on järjetön bileputki päällä, Jaakko osti kissanpennun, sit Touko ja Werneri alotti tenniksen padel-mailoilla, bändin jäsenet kertovat.

Energinen yhtye pääsee nyt myös lavoille. Viime viikonloppuna Yläkerta keikkaili Finlandia-klubilla Lahdessa iben kanssa. Tämän lisäksi tulossa on ainakin muutamia lukkoon lyötyjä keikkoja.

– Ainakin Cledoksen kanssa keikkaillaan Möysän Musaklubilla. Meidän tulevan EP:n myötä tulee kanssa lisää paikkoja!

Poikabändi liittyi Capitolin rosteriin viime vuonna  A&R Henrik Suhosen sainaamana.  Yhtye on julkaissut aiemmin muun muassa singlet Egotrippi ja Niinku Ghostface.

Alta voit kuunnella nelikon uusimman sinkun.