Yläkerta ja Eevil Stöö kertaavat faktoja GOAT-statuksesta

Vasemmalta oikealle: Touko Hämäläinen, Werneri Heinonen, Eevil Stöö, Samuli Sulku ja Jaakko Andersson.
Julian Riikonen

”Jos kaikki on vuohii, kuka paimentaa?”

Vuohi sitä, vuohi tätä. GOAT-titteliä heitellään nykyään turhan huolimattomasti sellaisille asioille ja tekijöille, jotka eivät oikeasti ole statuksen vaatimalla ”Greatest Of All Time” -tasolla.

Näin voisi päätellä ainakin Yläkerta-nelikon uudesta singlestä VUOHI, jolla fiittaa suomalaisen hiphopin todellisiin vuohiin lukeutuva Eevil Stöö. Kappale toimii samalla kunnianosoituksena niille ketkä tittelin oikeasti ansaitsevat viitatessaan kentän OG-hahmoihin.

Lyriikoissa on myös muutamia kuolemattomia totuuksia, kuten ”Ei se oo siit kii kuka sainaa, vaan kuka paskan seast shainaa”. Stöö tiivistää tehokkaasti koko biisin sanoman yhteen toteamukseen: ”Rahalla saat kultahampaita, mut vuohen sarvet ne pitää ansaita”.

VUOHI on scratcheineen yhtyeen aiemmista julkaisuista poiketen enemmän kallellaan perinteiseen rap-musiikkiin. Vokaalisampleista löytyy niin Fintelligensin Kaikki tietää -huukkia, Paperi T:n lainia Ruger Hauerin Jokaiselle jotakin -klassikosta kuin Tiikerinsilmä-kappaleen Ruudolfiakin.

VUOHI on toinen single Capitol Recordsille levyttävän kokoonpanon tulevalta EP:ltä. Levyä on aiemmin pohjustettu kappaleella Uudelleen, jonka lisäksi yhtye on julkaissut muun muassa singlet Egotrippi ja Niinku Ghostface.