ez lopettaa vuoden intensiivisellä kappaleellaan ihmissuhteista ja yksinolosta

Ira Aaltonen

Universal Musicille kiinnitetty artisti tuo suomalaiselle musiikkikentälle uudenlaisia vivahteita

Spontaaniksi ja hieman hulluksi itseään kuvaileva ez, oikealta nimeltään Essi Honkonen, esiintyi ensimmäisen kerran yleisön edessä kolmannella luokalla, jolloin hänen debyyttiesiintyminen tapahtui laulaen Adelen kappaleen Rolling In The Deep.

– En puhunu sillon viel sanaakaan ees englantii, Ez naurahtaa suloisesti.

Läheisyyttä ja yksinoloa

Uudessa Pelastaa-kappaleessa sanoma perustuu läheisriippuvuuteen ja tähän inspiraatiota on antanut artistin oma vaikea ihmissuhde.

– Biisi sai alkunsa tilanteesta johon olin ajautunut. En sillon osannu olla yksin, jonka takia otin vaan itelleni sen ihmisen joka oli lähellä. Tää ei ollu mulle loppujen lopuksi ollenkaan hyvä ihmissuhde ja tavallaan on niin hullua, miten omat standardit voi muuttua sen takia, että pelkää olla yksin. Tuntuu et usein ihmiset jotka on läheisriippuvaisia ei edes välitä miten niitä kohdellaan sen takia, et haluu vaan läheisyyttä ja rakkautta, hän toteaa mietteliäästi.

ezille on tärkeää oman musiikkinsa kanssa pysyä monipuolisena sekä näyttää kuuntelijoille itsestään mahdollisimman useita eri puolia.

– En haluu ottaa paineita siitä, että mun joka biisi ois jossain tietyssä genressä vaan haluun tehdä sellasta musaa, mistä ite tykkään ja mikä kuulostaa hyvältä. Eihän sitä usein mitään radikaaleja eroja tuu tehtyä, mutta ei musta ikinä tiedä!

Ennenkuulumattomia demoja

Sanataiteilija kokee erilaisuutensa ilmenevän omassa äänessä tietynlaisena melankolisuutena sekä helposti tunnistettavuutena.

– Mulle on monesti sanottu et omaan uniikin soundin. Koen että tää on isoin juttu mistä mut erottaa, et tavallaan jengi kuulee mut ja on heti sillee hei toi on ez.

Artisti kokee myös, että muutamat hänen äänittämät demot ovat sellaisia, joita ei olla Suomessa vielä kuultu.

– En oo ikin viel tääl kuullu et kukaan tekis tällasta musaa. Ehkäpä tekin pääsette kuulee näit sit mun albumilla, hän tokaisee salaperäisesti.

Tähän mennessä ez on päässyt keikkailemaan klubeilla lämppärinä esimerkiksi ibelle ja MELOlle. Tämän lisäksi hän on kiinnitetty Blockfestin kuratoimalle Fresh ’21 -listalle, johon oli listattu vuoden nousevia artistitulokkaita. Tästä uutisoimmekin aikaisemmin täällä.

Nappaa uusin biisi kuunteluun tästä.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.