Persoonallisen äänen omaava LEWIZKI aikoo julkaista itselleen uudenlaista musiikkia

Indieartisti jakaa tähänastisen matkansa musiikin parissa.

Persoonallisen äänen omaava LEWIZKI jatkaa polullaan musiikin parissa, joka lähti liikkeelle jo taaperoiässä.

– Mun äiti laitto mut viulutunneille kun olin neljä tai viiisi. Sit soitin sitä pari vuotta jonka jälkeen sanoin äidille, että tää ei oo mun juttu. Mietittiin hetki yhdessä et mikä sitten vois sopii mulle ja päädyin alottaa kitaran soiton, räppäri muistelee.

Yläasteella artistin musiikkimaku alkoi suuntautumaan enemmän räppiä kohti, vaikka kovassa kuuntelussa olivat myös Kiss ja Michael Jackson. Kun yhä useammalla kaverilla soi kuulokkeissa Travis Scott ja Drake, alkoi LEWIZKI innostumaan freestyle rapista.

– Se oli sellasta kunnon hauskanpitoo. Jotenkin kun tota intoo tuli lisää niin alettiin kaverinkaa tekee biisii ja äänitettiin se 8-9 luokan välisenä kesänä. Julkasin sillon Soundcloudiin musaa ihan vaan huvinvuoks ennenku ajattelin ees minkäänlaista uraa tästä.

Vuonna 2018 LEWIZKI julkaisi ensimmäisen sinkkunsa Spotifyhin.

– Oon kyl poistanu sen nyt! Mut vuos siit nii julkasin mun toisen sinkun Popstarin ja sen jälkee on tuntunu vaa luonnolliselle ottaa tää vähän enemmän tosissaan vaik samalla tietty pitäny koko ajan hauskaa, hän toteaa naurahtaen.

Tämän jälkeen Rähinä Recordsin ja Kaiku Entertainmentin alla ollut yhtiö LEFT otti artistin mukaan remmiinsä. Yhtiötä ei kuitenkaan enää ole, mutta räppäri ehti olla siellä vuoden verran.

Aitoja ja merkityksellisten sanojen omaavia biisejä

Artisti paljastaa tulevan musiikkinsa poikkeavan suhteellisen paljon tähän mennessä julkaistuista kappaleista.

– Mun tuleva musiikki on täysin erilaista kuin se, mitä oon tähän mennessä tehnyt. Koen jotenkin, että mun uusilla kappaleilla on ihan eri näkökulma kun mun tähän asti tulleella musiikilla.  Oon myös nyt ladannu akkui ja tuntuu,  et on aika päästää kaikki energia irti. Tää musa on aidointa mua. Uuden musan myötä yritän tuoda  mukaan myös sellast merkityksellistä ja vähän kypsempää suoraan itestäni tulevaa menoa. Artisteista mua inspiroi täl hetkellä Tory Lanez, J Hus ja Jack Harlow.

Sanataiteilija kokee erottuvansa suomalaisella musiikkikentällä rohkeudellaan yrittää ja vetämällä keikat täysillä.

– Tuntuu et tääl ei anneta ihan sitä 110:tä prosenttia äänestä ja koen et ite annan ja se on asia, millä mä sit erotun.

Elämänohjeena artisti jakaa yksinkertaisen, mutta tärkeän neuvon.

– Oo rehellinen itsellesi siitä, että kuka sä olet ja mitä sä haluat. Meist kellään ei oo vaihtoehtona muuta kuin olla oma ittemme jonka takia kannattaa koittaa ajatella kaikki tämän kautta.

Mitä seuraavaksi?

Oman musiikin lisäksi LEWIZKI kirjoitti Elements Music -kustannusyhtiön kanssa kirjoittajasopimuksen.

– En julkase ite mun kaikkii biisei ja nyt saan jaettuu ne sellasille ihmisille, jotka mahdollisesti samaistuu niihin ja tekee niist omansa, hän toteaa.

Yleinen tunne elämästä tällä hetkellä on artistilla pirteä ja positiivinen. Hän myös toteaa elävänsä tavallisen parikymppisen ihmisen elämää.

– Tykkään pitää mun artisti minän erillään henkilökohtaisesta elämästä, joten en haluu paljastaa tän enempää, hän toteaa naurahtaen.

Kuuntele artistin aiempaa musiikkia tästä.