D1 Dani julkaisi uuden biisin – artisti kollektiiveineen nähdään myös Blockfestin lavalla tulevana kesänä

D1 Dani laattaseinän edessä silmät kiinni.
Oululaislähtöinen D1 Dani tekee modernia ja monigenreistä trap-musiikkia.
Julian Riikonen

D1 Dani on osa D1vari-kollektiivia, joka tullaan näkemään ensi kesällä ensimmäistä kertaa festarilavalla. Artisti kertoi Klangille tuntemuksiaan uudesta biisistä ja kesän tulevasta keikasta. 

Levy-yhtiö Skorpionille viime vuonna kiinnitetty artisti D1 Dani julkaisi perjantaina ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Artistin musiikille luo pohjan trap-musiikki, johon yhdistyvät vaikutteet monesta suunnasta. Etenkin viime vuonna julkaistun Stadifornication-EP:n jälkeen artisti on liukunut kauemmas perinteisestä trap-musiikista ammentaen muun muassa shoegazea, jota kuultiin joulukuussa julkaistulla Onnenonkija-tuplasinglen B-puolella.

Perjantaina julkaistu Omakuva puolestaan tarjoaa artistin mukaan vaikutteita hyperpopista ja hän kuvailee sitä seuraavasti.

– Omakuva kertoo hukassa olemisesta ja itsensä sellaisenaan hyväksymisestä. Kappaleessa syvennytään aiheeseen ja koitetaan etsiä juurisyitä sille miks tuntuu siltä miltä tuntuu ja koitetaan selviytyä näistä ongelmista erilaisten tekojen ja asioiden avulla. Genreltään tää biisi on jotakin hyperpopin kaltaista pauketta, ei kuitenkaan sen perinteisillä mausteilla höystettynä.

Eri genrevaikutteet ovat lähtöisin halusta laajentaa suomalaisen musiikin kenttää ja artisti mainitsee myös, että perinteisten trap-biittien päälle joidenkin tunteiden ilmaiseminen on vaikeaa.

Kappaleen tuotannosta vastaa D1 Danin kanssa samaiseen kollektiiviin kuuluva tuottaja Djacy, jonka osaamista on tänä vuonna kuultu myös Melon biisillä Pää eel. Kaksikon ja kahden muun, tuottaja V1li:n ja artisti-tuottaja Rosluvin muodostama D1vari tullaan näkemään tulevana kesänä myös Blockfest-lavalla.

Live kantaa nimeä D1vari Special ja ydinporukan lisäksi lavalla nähdään myös aktiivisesti D1 Danin kanssa musiikkia tehnyt Nonexx ja TikTokista sensaatioksi noussut Koira. Luvassa on Danin mukaan uniikkia tulevaisuuden suomisoundia, jota ei kuule keltään muulta.

– Luvassa on energinen setti suomen moderneimpaa trap-soundia, pari yllätysesiintyjää ja varmasti ihan vitun hauskaa. Kyllähän se hyvältä tuntuu että pääsee esiintymään kavereiden kanssa festariympäristöön Blockfesteille, ja näkee myös Soulja Boy:n liven, hän naurahtaa.

Aiemmin porukka on esiintynyt muun muassa Tampereella ja Lahdessa. Kevään aikana keikkoja on luvassa myös Oulussa ja Helsingissä. Ratinanniemen keikkaa odotellessa voit kuunnella alta artistin tuoreen julkaisun.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.