Melo julkaisi odotetun paperihaavoi-singlen – nauttiiko artisti kulttimainetta?

Melo karvalakissa.
Melo jatkaa katalogiaan räpillä.
Julian Riikonen

Melon uskollinen fanikunta sai sen, mitä odotti. 

Melon julkaisutahti on viime aikoina ollut kireä ja tänään katalogi sai jälleen jatkoa. Viime vuoden albumin jälkeen melko hiljaisuudessa elänyt artisti julkaisi tammikuussa tuplasinglen sim/pää eel, joka toi takaisin artistin räpimpää puolta säilyttäen kuitenkin hyvin vaihtoehtoisen soundin ja samalla tiellä ollaan edelleen.

Väliin mahtui myös single camouflage ja nyt vuorossa oli artistin innokkaimmille seuraajille jo osittain tuttu paperihaavoi. Alun perin singlen kertosäe kuultiin jo vuosia sitten artistin Instagram-livessä ja se jäi todellakin elämään fanien keskuudessa. Muun muassa Soundcloudista löytyy useita latauksia, jotka on tallennettu artistin live-lähetyksestä. Kyseessä tuntui olevan poikkeuksellisen mieleenpainuva ja odotettu biisi, rap-kuuntelijoille tutun termin ”leak” mukaisesti suorastaan ”the leak”.

Melo siis todistaa omaavansa erityisen uskollisen fanikunnan, joka jaksaa odottaa ja seuraa artistin liikkeitä tarkalla silmällä. Tänään julkaistiin myös toinen, lähes samanniminen biisi Gettomasan ja Sannin toimesta – Paperihaavoja. Sitä, onko kyseessä puhdas sattuma, voidaan arvuutella, mutta jos Melo-faneilta kysytään ei ole kysymystä siitä, kumpi on heille se ainoa ja oikea. Alla muutama ote Sannin TikTok-teaserin kommenteista:

– Melo season

– MELO better

– Herään aamuyöllä sasquatch mun balenciagois

– Melo reference?

Oli miten vain, samalle päivälle osui kaksi keskenään erilaista ja ennen kaikkea merkittävää julkaisua. Toisessa paperihaavat saadaan käteisestä rahasta ja toisessa vertauskuvallisesti toisesta ihmisestä. Toinen tarjoaa huippuunsa viritettyä poppia ja toinen suorastaan kulttimaiseen suosioon noussutta vaihtoehtoista räppiä.

Tuotannosta vastaa Melon kanssa aikanaan paljon yhteistyötä tehnyt 4eva, joten kappale nostaa myös legendaarisen tuottaja-artisti-kombon uudestaan esiin. Sanoituksista vastaa Melon itsensä lisäksi Aino Morko eli Pehmoaino. Alta voit kuunnella tuoreen singlen.