”Ihmisille, jotka haluavat erottua vastaantulijoista, mutta kuitenkin olla osa jotain” – haastattelussa vaatebrändi NOLA

Suomalainen brändi toteuttaa vaatteillaan visioitaan käytännöllisesti.

Omannäköinen juttu ilman rajoitteita. Tämä oli ajatus NOLA-vaatemerkin takana, kun brändiä aloitettiin rakentamaan.

– Toteutin vaan asioita, joista olin kiinnostunut ja joita halusin tehdä. Tiimi alkoi yhden henkilön toimesta, mutta juttujen kasvettua isommaksi myös tiimi tottakai on kasvanut. Nyt meillä on kokoonpano mahtavia tekijöitä kasassa.

Brändin kulmakiviä ovat vielä tällä hetkellä anonyyminä pysyvän tiimin mielestä yksinkertaiset seikat:  Takana on haave ajatus omanlaisen elämän ja arjen rakentamisesta.

– Isoin kulmakivi on varmaan se ajatus oravanpyörän rikkomisesta. Ajatus oman näköisen elämän rakentamisesta niin et itsellä ja jengillä ympärillä olis kaikki hyvin, ja saataisiin tehdä asioita mitä aidosti halutaan tehdä.

Syy ainakin toistaiseksi ainoastaan brändin nimellä haastattelua tekevällä tiimillä on halu pitää huomio kokonaan suunnitelluissa vaatteissa ilman häiriötekijöitä.

– Ei haluta paljastaa tiimistä tai sen koosta tällä hetkellä tarkempia tietoja, jotta huomio pysyy pelkästään brändissä itsessään, he toteavat.

Inspiraationsa käytännölliset vaatteet saavat suunnittelijoiden omien tarpeiden ja näkemysten täyttämisestä. Brändi haluaa luoda vaatteita henkilöille, jotka haluavat pukeutua uniikilla tyylillä ja olla samalla osana tietynlaista tiimiä.

– Nää on luotu ihmisille, jotka haluavat erottua vastaantulijoista, mutta kuitenkin olla osa jotain. Kaikki NOLAn vaatteita käyttävät ja NOLAa tukevat ihmiset ovat osa isompaa kokonaisuutta.

Uuden malliston julkaisu huomenna

Huomenna, perjantaina 21. lokakuuta, NOLA julkaisee uuden mallistonsa, jossa on mukana muun muassa simppelin ilmeen omaava tumma tuulipuvun takki. Mallistolle on kuvattu myös promovideo, jonka takaa löytyy Turusta ponnistava Leikim-kollektiivi.

Ensi vuodelle brändillä on suunnitteilla laajentaa tekemistään myös vaatteiden ulkopuolelle.

– NOLAlta voidaan odottaa paljon varsinkin vuodelle 2023. Ollaan löydetty hyvät kanavat, joiden kautta voidaan toteuttaa ja tuottaa vaatteemme juuri sellaiseksi kun haluamme. Ensi vuonna jengi voi myös odottaa paljon asioita vaatteiden ulkopuolella, esimerkiksi isompaa yhteistyötä Leikimn:in kanssa. Ollaan niistäkin vielä hiljaa, mut ei hätää tänäkin vuonna on vielä tulossa muutama hauska yllätys, he naurahtavat arvuutellen.

Nappaa esimakua huomenna julkaistavasta mallistosta alla olevasta promovideosta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NOLATIC* (@nolaseason)