Melankoliaa ja melodiaa ennen EP:n ilmestymistä – Louhi Fatt valmistautuu projektinsa julkaisuun

Aleksi Kaskela

Artisti on monelle tuttu myös SAINT-kokoonpanon jäsenenä.

Itä-Helsingistä ponnistava rap-artisti Louhi Fatt, eli Valtteri Louhi, julkaisi joulukuussa 2018 omakustanteena debyyttisinglen Fatt, jonka jälkeen hän solmi levytyssopimuksen Universal Musicin ja Katutaso Äänitteen kanssa. Siitä asti artisti on julkaissut musiikkia tasaisesti ja tehnyt myös yhteistyötä monien eri artistien kanssa joiden joukkoon lukeutuu muun muassa aikaisemmin Rähinä Recordsille levyttänyt Leo Luthando ja indienä musiikkia julkaiseva Ruma. Louhi on osalle tuttu myös SAINT-kokoonpanon jäsenenä.

Viime viikolla artisti julkaisi uuden singlen nimeltään Road Rage, joka on räppärin toinen lohkaisu vielä myöhemmin tänä vuonna ulos tulevalta Road Rage EP-levyltä.

Biisiä artisti kuvailee tulevan projektinsa melankolisimmaksi ja melodisimmaksi kappaleeksi.

– Road Rage on mun tulevan EP:n melodisin ja melankolisin biisi. Siinä missä EP:n teema on unelmien jahtaaminen ja nopea elämä, Road Rage kertoo siitä, kuinka jatkuva ylinopeus on vain pakoreitti ääniltä pään sisällä ja päättyy väistämättä kolariin. Jossain kohtaa jatkuva juhliminen ja nopea elämä on vaan kasa vääriä päätöksiä, mutta vaikka sen tiedostaa, vauhdin hidastuminen tarkoittaisi äänien heräämistä.

Ensimmäinen julkaisu EP:ltä oli single MOI, jolla vierailee Katutaso Äänitteen perustaja, räppäri sekä musiikkialalla toimiva jokapaikan höylä Mäkki. Tämän lisäksi Louhi on tänä vuonna vieraillut muun muassa Mäkin Fyfyy-singlen remixillä, jolle kuvattiin myös musiikkivideo etelän lämmössä.