R’n’b-tulokas IRZ laulaa uudella singlellään digi-ihastuksesta

Jonathan Melartin

Love Bubblen inspiraationa toimi laulajan omat nettitreffikokemukset.

Tamperelainen artistitulokas IRZ eli Iiris Ryhänen on julkaissut toisen singlensä. 22-vuotiaan r’n’b-laulajan uusi kappale on nimeltään Love Bubble.

Nuori laulaja-lauluntekijä aloitti levytysuransa viime kesänä Havoc Entertainmentin kautta ilmestyneellä Lazy-debyyttisinglellä. Indielafka innostui tulokkaasta hänen osallistuttuaan Taco Bellin järjestämään Bring the Heat -biisikisaan.

– Juttelin mun tutun kanssa siitä, mitä askelia voisin ottaa päästäkseni eteenpäin musahommien kanssa ja hän vinkkas kisasta. Olin just saanut Lazyn tehtyä ja ajattelin että se sopii tähän kisaan hyvin. En uskonut, että voittaisin, mutta niin kuitenkin kävi ja se poiki levydiilin Havocin kanssa, IRZ kertaa.

Lukion musiikkilinjan käynyt ja ensimmäisen biisinsä 16-vuotiaana tehnyt IRZ on sittemmin työstänyt aktiivisesti uutta materiaalia. Nyt tarinaa on aika jatkaa seuraavan singlen muodossa.

Siinä missä Lazy käsitteli hitaan elämän normalisointia on uuden, Kalle Nissisen tuottaman ja discosta vaikutteita saaneen hattaranpinkin kappaleen keskiössä ihastuminen. Tarkemmin ottaen ihastuminen niin, ettei ihastuksen kohde ole kosketusetäisyydellä.

– Love Bubble syntyi mun videotreffikokemuksista, kun jäin haaveileen ihmisistä joita en koskaan ollut tavannutkaan ja muodostin niistä ihan oman kuvitelman, IRZ täsmentää.

Tällä hetkellä Hollannin Utrechtissa asuva artistilupaus uskoo että kappaleeseen voivat samaistua ainakin kaikki etäsuhteessa olevat. IRZ haluaisikin tehdä samastuttavaa ja tunteita herättävää musiikkia.

Muuan muassa korealaisilta r’n’b-artisteilta vaikutteita saanut IRZ haluaisi myös tuoda monipuolisuutta suomalaiselle musiikkikentälle. Isoimmat haaveet yltävät jopa kotimaan rajojen ulkopuolelle.

– Unelmoin siitä, et voisin keikkailla ulkomailla ja tuoda Suomea tunnetummaks.

Kuuntele Love Bubble alta. Lyriikat näet Klangin lyriikkaosiosta.