Helsinkiläinen indieräppäri Oxane julkaisi uuden possebiisin – mukana Timo Pieni Huijaus, Tono Slono ja Loasteeze

Oxane istumassa sohvalla.
Kaarlo Karjalainen

Possebiisi sai alkunsa, kun Oxane ja tuottaja Kalle Nissinen tutkailivat studiolla erilaisia referenssisampleja.

Havoc Recordsin artisti Oxane julkaisi perjantaina 17. marraskuuta uuden possebiisin, jossa mukana on vaatimaton posse: vanhan koulukunnan legendat Timo Pieni Huijaus ja Tono Slono sekä skrätseissä DJ Loasteeze.

Uusi kappale, nimeltään Tottuuks Siihe, heittää kuulijat 90-luvun New Yorkin katuräpin soundimaailmaan, ottaen vaikutteita Mobb Deepin tunnelmallisista sävyistä. Tummasävyiset lyriikat kuljettavat kuulijan aikamatkalle, mutta itse artisti haluaa jättää kuulijoille tilaa tulkinnalle.

– ”Tottuuks siihe” kappaleessa jatketaan lopun alun reunalla pyörimistä, jossa käydään myös mun aikaisemmissa kappaleissa. Kappale spekuloi aikajanaa nykyhetken ja kaiken loppumisen välissä ja siinä ikäänkuin herätetään kuulija pohtimaan teemaa kertosäkeessä toistuvalla kysymyksellä ”tottuuks siihe?”, kertoo Oxane itse biisistä.

Kappale sai alkunsa studiolla, kun Oxane ja tuottaja Kalle Nissinen tutkailivat erilaisia referenssisampleja. Timo Pieni Huijaus lähti mukaan heti, ja yhteistyön voimalla biisiin saatiin myös Tono Slono kolmannen versen voimin. Biisiin kaivattiin vielä viimeinen silaus, ja skrätseissä taituroimaan valittiin Loasteeze.

– Kappale on saanut alkunsa tuotannosta, kun lähdettiin studiosessareilla biisin tuottajan Kallen Nissisen kanssa tsekkailemaan erilaisia referenssisampleja. Lähetin demon Timolle ja se vastas välittömästi olevansa mukana. Sparrailtiin Timon kanssa että, jos Tono lähtis heittämään kolmannen versen, niin räppien osalta biisistä tulis todella kova. Samaan aikaan sparrailtiin Timon kanssa, että biisi sinetöitäisiin vielä skrätseillä ja tähän tehtävään nähtiin, että Loasteeze olis selkeästi paras tyyppi ne tekemään, Oxane paljastaa biisin synnystä.

Oxane tunnetaan paitsi musiikistaan myös Ekal-Instagram/TikTok-sisältösarjastaan, jossa hän tarjoilee viikottain uusia räppisisältöjä sekä tunnettuihin että vähemmän tunnettuihin biitteihin räpättynä. Uusi possebiisi on saanut fanit odottamaan innolla, mitä OXANE seuraavaksi tarjoilee musiikkipolkunsa varrella.