Adi L Hasla viimeisteli neljännen albuminsa New Yorkin vilskeessä – kokonaisuus on kuin elokuva

Eero Oikarinen

Artisti kuvailee albumin olevan kuin synkkä ja vihainen, mutta samalla vapauttava elokuva, joka liikkuu tosielämän ja fantasian rajalla.

Toissa vuonna monien tietoisuuteen noussut Adi L Hasla pakkasi toukokuun alussa laukkunsa ja suuntasi hiphopin synnyinsijoille New Yorkiin viimeistelemään pitkään valmisteilla ollutta neljättä albumiaan.

Levyltä oli lohkottu etukäteen jo viisi singleä, joista menestynein, yhdessä costeen kanssa tehty Disco-yhtyeen hittiä lainaava Levottomat tuulet on ylittänyt jo kultalevyn rajan. Adi vietti New Yorkissa yhteensä kaksi viikkoa jonka jälkeen hän palasi takaisin Suomeen tuliaisinaan uusi Tunteeton singlen Tuure Boeliuksen kanssa musiikkivideon kera, sekä odotettu valmis albumi, joka kantaa nimeä FILEM. Sana on johdettu arabiasta ja se tarkoittaa elokuvaa.

– FILEM on kolmiosainen synkkä ja vihainen, mutta samalla vapauttava elokuva, joka liikkuu tosielämän ja fantasian rajalla. Levyn ensimmäisellä kolmanneksella puretaan ego ja vihan tunteet, keskiosassa juhlitaan kellon ympäri ja viimeisessä osiossa käydään läpi omia elämänvalintoja ja selvitetään kuulumattomuuden tunteita, artisti kuvailee tiedotteessa.

Huikean seitsemäntoista kappaleen albumilla vierailee useita nimiä. Näihin kuuluvat Sini Sabotage, Mäkki, Jeremie, Tuure Boelius, costee sekä Gas Gas, SVANI, El Migu ja Danial. Menevien biisien rinnalle mahtuu myös tunteellisempia kappaleita, kuten Enää. 

Kuuntele koko albumi alta.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.