Pikku Kakkosen tunnarista epävirallinen gettoversio – CHEF MEIK ja BLOSS paljastavat, mistä on kyse

Markus Kuoppala

Tekijät halusivat alun perin luoda humoristista sisältöä kasvattaakseen kuuntelijakuntaa.

Oulusta ponnistavat artistikaverukset CHEF MEIK ja BLOSS tekivät tovi sitten TikTokiin pienen pätkän kaikkien tunteman lastenohjelman, Pikku Kakkosen, tunnuskipaleesta uudelleenversioituna. Nyt pätkästä on tehty SoundCloudiin epävirallinen biisi, joka kantaa nimeä GETTOKAKKONEN.

Artistien tavoitteena on suomirapin saralla nostaa Oulua enemmän Suomen kartalla näkyviin, joskin kummallakin on aikomuksena rakentaa omia artistipolkujaan. Kummatkin artistit ovat mukana BALOBOIZ-kokoonpanossa, joka toimii artistien kollektiivisena projektina ja julkaisualustana.

– Nyt kokemusta musan tekemisestä on vyön alla jo yli viisi vuotta ja livekeikkoja on ollut useita. Tällä hetkellä keskitymme rakentamaan omia artistipolkujamme ja BALOBOIZ toimii sille ns. “platformina”, jonka alla voidaan julkaista omaa musaa. Pesunkestävinä studiorottina meillä kuitenkin syntyy BLOSSin kanssa edelleen myös paljon yhteistä musaa, Chef Meik kertoo.

Lukiossa ystävystyneet kaverukset löysivät musiikin intohimokseen jo varhaisessa vaiheessa.

– Meidän yhteistyö BLOSSin kanssa alkoi siitä, kun ystävystyttiin lukiossa ja yhteiseksi isoksi intohimoksemme osoittautui musiikki. Näytin BLOSSille tekemiäni biittejä ja meille syntyi puolivitsillä idea alkaa tekemään omia biisejä. Samaan aikaan olin jutellut lapsuudenystävieni LOCAn ja SHEIKHin kanssa musan tekemisestä. Tästä ideasta BALOBOIZ sai alkunsa.

Kummallakin artisteista on kasapäin biisejä varastossa odottamassa julkaisua ja kummankin suunnitelmissa onkin ripotella niitä tulevan kevään aikana sinkkuina. Tuottajana myöskin tunnetulta Chef Meikilta on odotettavissa isompi projekti, josta on luvassa lisätietoja myöhemmin.

TikTok-hitistä kokonainen versio

Alun perin kaksikolla ei ollut tarkoitus tehdä TikTok-pätkästä kokonaista kappaletta, vaan lähinnä toimia nostalgisena viihdykkeenä.

– Halusimme luoda humoristista sisältöä TikTokiin kasvattaaksemme musiikimme kuuntelijakuntaa. Sain idean sämplätä Pikku Kakkosen tunnaria, koska kaikki ovat katsoneet pienenä Pikku Kakkosta ja uskoin sen herättävän ihmisissä nostalgiaa. Halusimme kuitenkin tuoda siihen ripauksen katujen näkökulmaa, et mitä jos Pikku Kakkonen oiskin Gettokakkonen.

– Tarkoituksenamme ei ollut tehdä siitä kokonaista biisiä, mutta suuren kysynnän vuoksi päätimme kuitenkin toteuttaa sen, Chef Meik jatkaa.

Uutta materiaalia odotellessa Pikku Kakkosen gettoversion voi ottaa alta haltuun.