Oululaistrio kiinnitettiin Universal Musicille – lapsuuden kaveriporukasta muodostuva Baloboiz haluaa tehdä kollektiivisesti juttuja

Mark Mindubaev

Aiemmin omakustanteisesti tehnyt yhtye on tähän mennessä tehnyt kaiken itse.

Universal Musicille vastikään sainattu, Oulusta ponnistava rap-trio Baloboiz eli Chef MeikBloss ja Sheikh muodostavat yhdessä bändin, jonka mantrana toimii asioiden tekeminen isosti ja tosissaan, mutta ei kuitenkaan liian vakavissaan.

Yhtyeen keskiössä näkyy ja kuuluu vahvasti omavaraisuus ja kunnianhimo, joka on jo tekemisessä tullut selkeäksi. Jo kolmen EP-levyn verran musiikkia omakustanteisesti tehnyt bändi on tähän mennessä tehnyt kaiken itse, aina masteroinneista visuaaleihin.

– Baloboiz perustuu lapsuuden kaveriporukkaan ja siihen, et haluttiin vaan kollektiivisesti tehdä luovia juttuja, yhtye kertoo.

Nyt nokkelia lyriikoita työstävä, myös TikTokissa trendannut yhtye on painanut ulos uuden singlen, joka kulkee kevyesti nimellä BIGBOITALK. Tuore biisi kertoo siitä, miten omien tavoitteiden eteen tehdään duunia.

– Bigboitalk tarkottaa sitä, et sää ownaat sun oman jutun ja keskityt siihen, etkä ota keneltäkään paskaa. Ton biisin pointti ei oo fleksaa rahalla vaan kertoo, mitä sen eteen pitää tehä et motivaatio pysyy yllä. Ehkä tää voi toimia semmosena potkuna kuuntelijalle, et sais inspistä jaksaa jahdata omia unelmia, Baloboiz kuvailee uuden singlen ydintä.

Alta voit katsoa kappaleen musiikkivideon, jonka on ohjannut myös muun muassa Gettomasalle vastikään musavideon tehnyt Niko Hirvimäki.