Uuden aallon R&B-laulaja LOLA on valmiina tähän vuoteen – seuraavaksi luvassa on omakustanne-EP

Nosteessa ollut artisti on ehtinyt keskittyä vasta viime vuosina omaan projektiin.

Viime vuoden aikana neljä omakustanteista sinkkua julkaissut laulunkirjoittaja-artisti LOLA, oikealta nimeltään Lola-Lotta Loog, julkaisi viimeisimmän sinkun ennen ensimmäistä EP-levyään. Tulevalle projektille on povattu jo ilmestyneiden sinkkujen lisäksi muutamaa uutta kappaletta.

24-vuotias artistin alku yhdistelee kappaleissaan poppia, r&b:tä ja soulia englannin kielellä. Kovassa nousussa oleva artisti on viimeisen vuoden aikana nostettu muun muassa YleX:n Nosteessa -musiikkirealityssa sekä Spotifyn RNB Radar -soittolistalla, missä myös hiljattain Klangillakin uutisoidun Davia Akenamin PlayStation -kappale on tällä hetkellä.

Kymmeniätuhansia striimauskertoja Spotifyssa kerännyt LOLA on ehtinyt tehdä aiemmin jo yhteistyötä muun muassa tuottaja Alexander Cliffordin kanssa. Artisti haluaisi tulevaisuudessa myös tehdä kollaboraatiota ulkomaisten artistien kanssa, mutta toistaiseksi kotimaisissa pysytään.

Brent Fayazin ja Majid Jordanin tuotannot ovat aina olleet lähellä sydäntä, joten tuotannollisesti heidän kanssaan olisi siistiä tehdä. Yhteisbiisin haluaisin tehdä The Weekndin kanssa… Mahdollisesti ennen kesää on tulossa collabi ihanan artistin kanssa, joka tekee myös musaa englanniksi täällä Suomessa!, Lola kertoo.

Musiikin parissa viihdytty läpi elämän

Alun perin Virosta ponnistavalle, nykyisin Helsingissä asuvalle, artistille musiikki on ollut aina tärkeää. Hiphop- ja r&b-musiikin Lola löysi perheenjäsenen kautta.

– Musiikki on ollut elämässäni läsnä pienestä pitäen. Iskän kanssa kuunneltiin aina vain rokkia ja äiti soitti kotona pianoa ja tanssittiin disco-musiikin tahdissa. Hip hopin ja rnb:n löysin isoveljeni kautta.

– Pienenä tuli kuunneltua niin monia eri genrejen artisteja, joten vaikutteita on tullut monesta eri suunnasta. Tällä hetkellä suurimpia vaikutteita on Jorja Smith, Brent Fayaz, Amy Winehouse ja The Weeknd, artisti jatkaa.

Laulamisen artisti aloitti varhaisessa vaiheessa eikä arkaillut minkään aloittamista.

– Aloitin laulamisen 8-vuotiaana ja osallistuin 9-vuotiaana Talent Suomi -ohjelmaan, jossa lauloin AC/DC:n High Way To Hell -kappaleen. Opiskelin ala-asteesta lukioon asti musiikkiluokalla ja olen laulanut bändeissä. Tein myös cover-videoita YouTubeen sillä välin.

Myöhemmin yhteistyöt ja keikat alkoivat, ja lopulta oma artistius alkoi löytymään.

– 2016 tein yhteistyötä The Second Levelin kanssa EDM:n parissa ja sitä kautta päässyt esiintymään Virossa keikoilla. Siinä välissä etin omaa soundia pitkään ja lopulta 2019 aloin keskittymään omaan artistiprojektiin, Lola paljastaa.

Uusimmalla closing credits -kappaleella kerrotaan siitä, miten suhteilla ei ole aina onnellinen loppu, kuten elokuvissa. Tuoreimman biisin ennen tulevaa EP:tä voit kuunnella alta.