Eläimellistä menoa – tältä kuulostaa Aksimin ja Joosu J:n muodostaman Shakkii-yhtyeen EP

Kaksikon levyllä kuulemme räppiä muun muassa chihuahuasta ja kirahvista.

Pitkän linjan tuottaja-MC Aksim ja soolouransa ohella muun muassa Korstoraatiosta tunnettu Joosu J ovat perustaneet yhteisen kokoonpanon nimeltä Shakkii, kuten uutisoimme aiemmin. PME Records on nyt julkaissut yhtyeeltä ensimmäisen EP-levyn, jonka nimi on Kirahvi.

Vaikka kyseessä on molemmille uusi juttu, niin ihan ilman mitään aiempaa yhteistä historiaa kaksikko ei ole projektia aloittanut. Joosu J oli aiemmin vieraillut Lytän kanssa Aksimin Benzi-kappaleella, joka on osa Kemmuru-jäsenen vuoden 2017 Kymmenen euron kesämekot -albumia.

Bändi sai alkunsa yksittäisen biisin tekemisestä Aksimin heitettyä muutamia biitin- ja biisinraakileita Joosu J:lle. Kun duo huomasi, että homma toimii, niin heillä oli nopeasti kasassa kolme demoa.

– Pikkuhiljaa prosessi muodostui niin molemminpuoliseksi sävelien ja sanoitusten suhteen, että tuntui luonnolliselta kutsua sitä bändiksi, vaikka Joosun rooli on enemmän esillä solistina ja etenkin noissa räppiosuuksissa, Aksim kertoo.

Nimensä Shakkii sai yhtyeen työtilana toimivasta huoneesta, joka on täynnä shakkilautoja. Lisäksi sillä on syvempikin merkitys: shakki on elegantti ja ajaton peli, johon tarvitaan kaksi pelaajaa.

Marraskuussa julkaistu ensimmäinen single, 23 leukaa, sisältää fiiliksen, jota kaksikko nimittää siniseksi tunnelmoinniksi.

– Oon aina fiilannu jotenki sellasii sinisii biisejä, joten kuvailisin tätä albumii sen takii siniseksi. Soundimaailma on tavallaan EP:n punanen lanka. Halutaan tällä albumilla yleisesti viestittää, että tee sitä, mikä tuntuu susta hyvältä koska niin mekin ollaan tän albumin kanssa tehty.

Aksim ei omaa albumilta suosikkikappaletta, koska jokainen tuntuu vuorollansa parhaalta vedolta. Joosulla pomppaa etenkin kaksi kappaletta esille joukosta.

 Mä fiilaan Kirahvi-nimistä kappaletta, saatiin siihen tosi sielukas tunnelma. Sit biisi NYC Diesel on semmone mitä oon fiilannu paljon jo demobiitistä asti.

Eroavaisuus yhdistää

Räppäreillä on paljon eroavaisuuksia keskenään jo ihan asuinpaikasta lähtien, koska Joosu asuu Jyväskylässä ja Aksim nykyisin Keski-Suomessa Tikkakoskella lapsuudenkodissaan.

– Mä oon uitettu stadissa keskisuomalaisuuden lisäks ja Joosu on jyväskyläläinen, nuoremman sukupolven edustaja. Meil on usein tosi eri näkökulmia tilanteisiin, jonka vuoksi biisejä tehdessä ajatuksien pallottelu on mielenkiintoista ja idearikasta, Aksim kertoo.

Uuden albumin mukana julkaistaan eläinhahmokuvia, jotka on suunnitellut ja piirtänyt Ali Charmi aka Seyed Ali, jota on myös haastateltu Klangiin aiemmin. Ali on tehnyt muun muassa animaatioleffan lapsille nimeltä Hiekkalaatikkojengi. Videoiden 3D-visuaalit loihti vl.graphics.

– Meil tulee musavideon lisäks överipaljon visuaalist settii. Jokanen biisi, jolla ei oo musavideoo niin sille julkastaan sellanen canvas-sarja, joka tulee Spotifyihin ja YouTubeen.  Jokasella biisillä on siis sellanen videolooppi, vaikka pitkää musavideoo ei kaikille tulisikaan. Näist tulee hyvii, kunnon cuteness overload ja kaikki Japani-fanit varmaan rakastuu niihin!

– Päädyttiin tavallaan eläinteemaan sen enempää ajattelematta, huomattiin vaan että eläin nimisii kappaleita on kaks ja meitä on kaks, Aksim naurahtaa.

Yksi pitkä musiikkivideo julkaistiin samaan aikaa kuin koko EP. Videon on tehnyt Juuso Martikainen.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.

Viiden kappaleen EP:llä on mukana kaksi vierailevaa artistia.

– Täs tullaan kuulee Tohtori Gettoo ja Sonia Koskelaa. Molemmat on huipputyyppejä ja oli kiva saada heidät messiin!

Neuvona kaksikko antaa aikalailla kenen tahansa arkeen toimivan lausahduksen.

– Kannattaa muistaa, että jos fokusoi todella vahvasti johonkin huonoon asiaan esimerkiksi, niin se paisuu ylisuureksi asiaksi. Mieli toimii kuten aistit, jotenmikäli jokin vaikea asia vaivaa, niin  kannattaa rauhoitella itseään, että vaikka se tuntuisikin elämää suuremmalta stressin aiheelta niin se tuskin sitä kuitenkaan on.

Koko Kirahvi EP:n voit kuunnella alta. Visuaaliset videot löytyvät KPC Recordsin YouTube-kanavalta.