FETTI laukaisi lähtölaskennan debyyttilevylleen – kuuntelija viedään arvomaailmojen keskuuteen

Andu

Artisti julkaisi musiikkivideon ennen tulevaa albumia.

Nykyisin indie-artistina toimiva FETTI julkaisi kappaleen 0500 lähtölaskentana ensi viikolla tipahtavalle debyyttialbumille.

– Täs kappalees kannattaa kuunnella sanoi ajatuksel. Siin koitetaa tavallaa saada kuuntelija reflektoimaa ja miettii, et mitkä on oikeesti ne omat prioriteetit ja mitkä asiat menee itel esimerkiks ihmissuhteiden edelle, artisti kertoo pohtien.

Ensimmäiset räppikokeilut artistilla olivat noin vuonna 2017. Musiikinteko lähti harrastuksesta sekä kevyenä vitsinä koko juttua kohtaan.

– Vaik tehtii sillee läpäl nii kind of kuitenki semmonen pieni osa mussa sano, et ehk täst vois oikeesti tulla jotain. Oon aina halunnu tehä musiikkia työnä jonka takii oonkin niin onnellinen, että oon päässyt sen parissa toteuttaa itteeni. Olin skorpparilla vuoden tai kaks suunnilleen mutta sen jälkeen koin, että tekee mieli taas kokeilla jalkojaan indienä.

Artistiuden lisäksi FETTI omaa tutkinnon, jonka hän haluaa myös hyödyntää urallaan.

– Monella, etenkin jenkkiartistilla on omii vaatemallistoja, tuoksuja tai muuta vastaavaa. Oon opiskellu muotoilijaksi ja haluun et se näkyy ja on vahva osa myös mun musiikillista uraa. Koen vahvaa mielenkiintoo taiteen eri aloihin, ja jos en tekis omaa musiikkia niin sitten kirjottaisin muille artisteille, hän kertoo iloisesti.

Toisena Flashbang-bileiden järjestäjistä artisti toteaa, että mikäli hän pääsisi esiintymään missä tahansa tapahtumassa, olisi se oman yrityksen tapahtuma.

– Me ollaan järkätty tosi siistei tapahtumii aika uniikeissa miljöissä. Esimerkiks MELOn levyjulkkarit sillon aikoinaan järjestettiin parkkihallissa, joka on aika tollanen mysteerimiljöö. Sit jos jossain ulkomailla esiintyisin, nii New Yorkis järjestettävä Rolling Loud tai joku muu vastaava rap festari jenkeissä ois kova juttu, vaikkei ne mun sanotuksia siellä ymmärtäisikään, hän naurahtaa.

Tulevan projektin tiedot postattiin artistin Instagram-postauksessa tänään.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fetti (@fettionline)

Tuleva SAINT FETUAN -albumi dropataan pian

0500 julkaistiin muutamia päiviä ennen albumia herätellen kuuntelijoita valmiiksi tulevaa varten.

– Tuntu jotenkin siltä, et ois hassuu julkasta suoraan vaan albumi vähän useemman kuukauden tauon jälkeen. Albumi julkastaan ens viikolla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja tää biisi valmistaa siihen. Albumin eka kappale on tavallaan suoraa jatkoo 0500:lle.

Vaikka levyn ensimmäinen styge on suoraa jatkoa 0500:lle, voimme odottaa siltä myös paljon muuta.

– Albumi kertoo kokonaisuudessaan tavallaan kronologisessa järjestyksessä yhden yön tarinan. Sit vaik tosiaan eka biisi onkin jatkoa tolle just julkastulle kappaleelle, niin mukaan mahtuu kans paljon muunlaist soundii. Sellasen skidinä tavotteena täl levyl ois, et se asettais indie räpille uusii viboi. Täs on tuotannollisesti tehty ihan uudel tasol juttuja ja toivon, et se näkyy myös kuuntelijoille selkeesti.

Ensi viikolla tipahtavaa projektia ennen kannattaa pistää viimeisin single kuunteluun.