Helsinkiläisräppäri Ale kerää huomiota kotimaisella rap-kentällä asenteen täyteisellä singlellä

Tero Pitkänen

Artisti tullaan tulevaisuudessa näkemään mukana myös eräässä dokumenttisarjassa.

TikTokissa huomiota kerännyt helsinkiläinen Ale julkaisi asenteen ja itsevarmuuden täyteisen biisin nimeltä CEO, jonka masteroinnin takaa löytyy kotimaisella musiikkikentällä vaikuttavaaa uraa luova Alexander Clifford. Tuotannon ja miksauksen ovat tehneet JohnnyKrash sekä KJ.

Kontulasta kotoisin oleva räppäri kuvailee juuri julkaistua biisiään rakenteeltaan useista kotimaisen musiikkikentän kappaleista poikkeavaksi kokonaisuudeksi. Single on ollut artistilla työn alla jo pidemmän aikaa jääden välissä myös pöytälaatikkoon, kunnes inspiraatio sen viimeistelyyn jälleen iski.

– Tän piti alun perin mennä freestyle-henkiseen videosarjaan, mutta tehtiinkin kokonainen kappale. CEO on bängeri, ei slovari. Biitti potkii ja se yhdistelee sekä uutta että vanhaa. Biisi ei oo simppeli, siinä on monta eri osiota eikä sen rakenteessa ole ihan normaali järjestys, hän kuvailee.

Tällä hetkellä indienä uraansa luova 22-vuotias Ale suunnittelee julkaisevansa aktiivisella tahdilla uutta musiikkia. Musiikin lisäksi hän paljastaa, että tulevaisuudessa on myös muun muassa osallistuminen nimeltä mainitsemattomaan dokumenttisarjaan.

– Sen verran voin paljastaa että mul on tulossa VJ:n kaa biisi, enempää en paljasta muista kappaleista. Dokkarist mul on ihan hyvä fiilis, ei aina tuu mahollisuuksii olla mukana vastaavissa jutuissa, hän kertoo.

Juuri julkaistu single omaa myös musiikkivideon, jonka ovat kuvanneet Niklas Ahorinnan ja Niclas Romsin muodostama Nicklas. Ale tullaan näkemään mukana myös kuvaajaduon luotsaamassa OFF THE BOOTH -videosarjassa, joka julkaistaan tiistaina 10. lokakuuta.