Teo Vincent paljastaa debyyttialbuminsa speksit – levyllä mukana tunnettuja artisteja

Matti Koskinen

Artistin albumi huokuu aitoutta ja samaistuttavia tarinoita.

Aiemminkin Klangin esittelyssä ollut Teo Vincent julkaisee tänä perjantaina esikoisalbuminsa Tunteiden Aalloilla. Debyyttilevyllä käsitellään nimeen viitaten useita erilaisia tunteita, joita artisti on itse omassa elämässään kohdannut.

– Koko albumi lähti liikkeelle siitä, et huomasin musaa tehdessäni et biisit ja soundimaailmat alko pyörii nuoren miehen tunteiden myrskyn aallois ja aloin huomaa, et näähän on yhessä kokonaisuus. Tää ei ollut alun perin se idea, vaan ajattelin tehä paljon erilaisia biisejä mut sitä tää oli se kokonaisuus, mihin mun ajatukset ja fiilikset sit loppupeleis mut veti. Jäihän sitä monta kappaletta tavallaan pöytälaatikkoon nytkin, mut koen et nää oli ne parhaat ja yhteensopivimmat biisit.

Kuvauspuolelta tullut visuaalinen ammattiosaaminen on toiminut isona etuna Teolle ja toiminut myös voimavarana omaa artistiutta luodessa.

– Kokemuksen kautta osaan suunnitella kokonaisuuksia ja hahmottaa, että mitkä jutut kannattaa ulkoistaa itseltä pois.

Punaisen langan löydettyään albumin kappaleet alkoivat myös syntymään helposti.

– Biisit alko vaan muodostuu todella helposti pakottamatta niitä sen enempää. Huomasin kans, et näiden biisejen kautta mun oli helppo käydä läpi omii tunteita ja ajatuksia. Oon kans oppinut itestäni tosi paljon, esimerkiksi että miten mä toimin ihmissuhteissa. Jotenki tuntu hyvältä luoda musiikkia, jossa ei luoda miehelle sellasta tosi machoo imagoo vaan voi samalla olla herkkä ja tunteistaan perillä oleva persoona. Haluun olla näitä molempii sopivalla tasapainolla. Koen kans, et en haluu ujostella tai esittää mitään. Pysyin pitkään tositarkotuksella poissa silleen parrasvaloista olemalla tälläkin alalla monissa hyvin erilaisissa duuneissa. Nyt kun tähän kuitenki oon lähteny, niin haluun antaa kaikkeni ja olla sataprosenttisesti oma itteni.

Albumilla mukana myös pikkuveli

Albumilla on mukana useampia eri artisteja, joiden mukaan lukeutuu melkein koko Tunteiden Aalloilla kokonaisuuden tuottajana toiminut Victor Nordis. Muita tuottajia albumilla olivat SORMI, MAAR, janie, J. Knockout, Kaulus ja itse Teo Vincent.

– Victor on ollut niin iso osa tätä levyy, et ilman sitä tää ei ois ees toteutunut. Tän lisäks broidin ääni kuuluu yhen biisin kertsillä messissä, Teo kertoo ylpeänä.

Albumilla kuullaan myös muita artisteja, joiden joukkoon kuuluu Ege Zulu, Espresso, Seksikäs-Suklaa, DiisonAlove ja Illymane.

– Mun ja Egen biisi synty siitä, et lähettiin fyysisesti pois Helsingistä mun ja Victorin isän kämpälle Siuntioon, jossa ollaan tehty aikalailla koko albumi. Tän lisäks oltiin kans tekee tätä Vallilan studiolla ja Kalliossa räppäri Käsipuolen studiolla. Mutta niin, takasin biisiin! Tän tarkotuksena oli lähtee vähä tuulettuu muualle, koska mulla oli sellanen erotilanne kotona, et oli vahva tunne siitä, että tarviin happee. Täs biisis, kuten kaikis muissakin nii kuuluu mun ajatukset ja tunteet vahvasti. Kun mentii saunoo ja rentoutuu metsän keskelle niin mentiin myös tonne isän studioon. Biisin valmistuttua Ege tykkäs itekki täst biisistä niin paljon, et ois halunnu tän sen omalle levylle. Pidin pääni ja sanoin, etten malta oottaa siihen asti!

Myös albumilla esiintyvien muiden artistien taustalta löytyy lämpöiset välit ja pidempi aikainen ystävyys.

– Diison on henkilö, kenen kaa aloin alun perin tekee räppii ja hän on myös mun ensimmäinen musiikkivideoasiakas. Diison on suomenjamaikalainen ja tehtii vuosin 2012-2013 yhes paljon duunii. Hän teki sillon englanniks räppii ja monien tapahtumien kaut se sainattiin Universalille. Meil oli pitkää superkivaa yhteistyötä. Vaik Diison ei oo enää labelil, vaan tekee nyt omakustanteisesti musiikkia, nii hän on mulle niin rakas henkilö, et halusin hänet ehdottomasti mukaan. Koen et oli kova juttu tehä Mieli Nuorena biisi yhdessä.

– Sit kappale Stadi sai alkunsa silleen et me mentiin studiolle Espresson kanssa. Hän on kans mun tosi hyvä ystävä ja räpänny freestylel monta vuotta, mut ei ollu ikin äänittäny ennen tätä eikä haluu brändää itteensä sen suuremmin. Oltiin siinä sit otettu muutamat illan aikana ja kun oltiin studiolla nii Seksikäs-Suklaa, jonka kans ollaan aina toistemme olkapäät iloissa ja suruissa soitti mulle, et sil oli vähän ryppy rakkaudessa. Sit pyydettiin seki studiolle. Suklaa innostu täst biisist ja teki samalt istumalt meiän kaa kertsin siinä. Tää biisi on rakkaudenosoitus Helsingille ihan idäst tänne toiselle puolelle asti, hän kertoo onnellisena.

– Myös Aloven kanssa taustalta löytyy pidempiaikainen ystävyys. Me ollaan aiemminki tehty musan parissa paljon yhteistyötä ja jotenkin tuntuu, et biisi Selkäranka synty todella luonnollisesti. Mentii tosi tietoisesti studiolle tätä biisiä varten, olin tehny kaiken paitsi yhen säkeen jo valmiiks. Julkasin tän vuonna 2020 sinkkuna, mut koin, että aihe ja sanoma on hyvin olennaisii tähän albumiin liittyen, nii  halusin sisällyttää sen messiin.

Kasvukipuja ja katseen vangitsevaa taidetta

Artistilla löytyy albumilta kaksi kappaletta, jotka ovat kaikista lähimpänä sydäntä.

– Biisi Poika on nauhotettu vuonna 2020 ja se on sellanen tosi spontaanisti syntyny kappale. Biisin feattaaja on entinen lumilautailija, joka oli seurannu mun juttui ja fiilistelly itekki freestyle räppii bileissä ja silleen. Asuttii naapureina Töölössä ja oisko ollu helmikuussa 2020 iha vaa kokeiltii räppii studios, laitoin koneelt tulee looppei ja sit vaan vedettii. Nää on tän jäbän ekat räpit nauhalla ja se teksti sekä tarina,  mitä saatii on niin upeeta. Tää on sellanen kappale mitä ollaa soitettu kavereiden kesken jo kauemmin ja sopi albumiin niin hyvin, koska on tällanen kasvutarina. Tän mun frendin soundi on Pop Smoke -tyylinen ja täs on rehellist ja suht rankkaa sisältöö. Illymane ei omaa ennestää artistinimee joten kehiteltiin tää, mitä ollaan albumil käytetty. Jos tää levy lähtee boostaa nii saadaan toivottavasti hänet uusiks studiolle, Teo kertoo naurahtaen.

Toinen suosikkikappale on Mitä Mä Sanoin.

– Tää synty vikana. Biisiin muodostunu teksti on itse asias yhdistelmä alun perin kahteen eri biisiin tehtynä, mut nää sanat oli mulle niin tärkeet, et tiesin, et mun on pakko saada ne levylle messiin. Olin myös kuvitellut alun perin mun pääs ihan erilaist biittii kans, eikä itse asias ollu alunperin myöskään suunnitteilla, et broidi ois täs mukana. Mutkien kautta kuitenkin päädyttiin tähän ja oon tosi tyytyväinen, et saatiin tää outroon messii, luoden sellasen elokuvamaisen lopun koko albumille.

– Täs biisis on sekin hauska tieto, et olin koronakaranteenis kun tää viimeisteltiin. Victor oli studiol ja vedettiin sellasii kymmenen tunnin FaceTime-puheluita tehden duunii yhes. Kerroin Victorille et haluun, et täst tosiaan kuuluu sellanen fiilis, et albumi on loppumassa. Tavallaan et se tarina loppuu. Mun veli on tosi oma-aloitteinen ja se sit mun refejen avulla loi tän biitin. Vaik kokonaisuus ei ollu täs kappaleessa yhtään se, mitä olin ehkä alun perin suunnitellut nii tää lopettaa albumin jättäen pienii kyssäreit kuulijalle ja täst niin näkee, miten mun ja Victorin yhteistyö toimii.

Bonusbiisi Etu-Töölön Tiger omaa myös hauskan taustatarinan, jonka artisti halusi jakaa kuuntelijoille.

– Tää kappaleen nimi on lempinimi, jonka olin saanu mun frendeiltä. Mulla oli sellanen leopardikuvioinen takki ja asuin Töölössä, josta tää sit muodostu jotenkin aika pian sen takinhankinnan jälkee! Sit täst tuli tavallaa mun pääs sellanen räppi alter ego mun pääs, jol voin tehä vähän semmosii härskimpii biisejä vakavampien ohelle. Sit tulin Victorin kaa studiolle ja join rehellisesti pullon jaloviinaa, kun me tää biisi tehtiin. Tää on sellanen mihin oon heittäytyny huolel ja mun ystäväpiiri on oottanu pitkään, et tää tulee julki! Sit pakko lisää tähän et biisit Motivaatio ja Älä Häiritse on muista biiseistä poiketen mun ystävän JAYEY miksaamat! Kaikissa muissa on miksaajana ollut mun broidi mutta oli pakko saada viel mainittuu, että myös tää upee frendi oli mukana!

Tunteiden Aalloilla -levynkansi on mielenkiinnon herättävä ja syystä.

– Tutustuin Janieen viime vuonna ja hänellä on ihana intohimo maalaukseen ja taiteeseen yleisestikin. Meil tuli puheeks kerran kansitaide ja et ois kiva tehdä siit sellanen huomioo herättävä ja uniikki. Ennen lopullist versioo Janie teki suhteellisen monta versioo ennen kun tää lopullinen synty. Must tää kuvaa hyvin jo ihan albumin nimeekin, koska kellun täs aalloilla, Teo kertoo ja jatkaa.

– Kansikuva sai vaikutteit mun yhen lapsuuden suosikkiartistin, Kid Cudin Man On The Moon -albumin kannesta. Mun levyn kansi on tehty käsityönä ja Samuli Vienola otti kuvat ja digitalisoi sen. Tää oli mun ja Janien ensimmäinen yhteistyö mut ei varmasti viimeinen!

Albumin julkaisusta artistilla on odottava ja onnellinen tunne. Pitkään tehty työ pääsee vihdoinkin esille kaikkien kuultavaksi.

– Tiiän et julkasen mun oman musiikkiuran tosi varhaisessa vaiheessa tällasen isomman kokonaisuuden. Oon jotenkin halunnu ajatella, että tää on tavallaan mun käyntikortti. Näytän täl et mistä mussa on kyse ja siks tässä on kuitenkin keskenään hyvin erilaisia kappaleita. Tunteiden Aalloilla sisältää kans vivahteita modernist nykyräpistä, mukaan mahtuu myös autotunee ja ysärivuosien räppivivahteita jonka parissa mä oon itse kasvanu. Tykkään täs kokonaisuudes kans sikana siitä, et jokasen biisin välis huomaa selkeesti eri soundin, fiiliksen ja tarinan, vaikka se punanen lanka onkin sama. Lankaa säilyttää hyvin Victor tuottajana, vaik halusin kans muutaman muun tuottajan messiin diversiteetin vuoksi, hän kertoo.

Aiemmin Teo on tullut yleisölle tutuksi lukuisten musiikkivideoiden takaa TwentyOne Media -perheyhtiönsä kanssa. Vuonna 2020 mies päätti julkaista omaa musiikkia ja aloitti artistiuransa omakustanne-EP:llä Etukevät.

Tänä perjantaina artisti julkaisee ensimmäinen albuminsa. Kurkkaa alta levyn paremmat speksit.

1. TUNTEIDEN AALLOILLA (TUOT. VICTOR NORDIS & TEO VINCENT)
2. MIELI NUORENA (FEAT. DIISON) (TUOT. SORMI)
3. POIKA (FEAT. ILLYMANE) (TUOT. J. KNOCKOUT)
4. MOTIVAATIO (TUOT. TEO VINCENT)
5. UNELMAT (FEAT. VICTOR NORDIS) (TUOT. VICTOR NORDIS)
6. TELEPATIAA (TUOT. VICTOR NORDIS)
7. STADI (FEAT. ESPRESSO & SEKSIKÄS-SUKLAA) (TUOT. VICTOR NORDIS)
8. KARKUUN (FEAT. EGE ZULU) (TUOT. VICTOR NORDIS)
9. TEOT (TUOT. JANIE & TEO VINCENT)
10. MIKS MUN PITÄÄ (TUOT. MAAR)
11. SELKÄRANKA (FEAT. ALOVE) (TUOT. VICTOR NORDIS)
12. ETU-TÖÖLÖN TIGER (BONUS) (TUOT. VICTOR NORDIS)
13. ÄLÄ HÄIRITSE (TUOT. KAULUS)
14. MITÄ MÄ SANOIN (TUOT. VICTOR NORDIS)