Nyt Netflixissä: Fyre oli festarikokemus, jonka missaamista kukaan ei taatusti harmittele

Ja Rule ja Billy McFarland tervehtivät toisiaan nyrkeillä.
Ja Rulen visio kaikkien aikojen festarikokemuksesta ei toteutunut ihan suunnitelmien mukaan vankilaan tuomitun Billy McFarlandin käsissä.
Netflix

Vuoden 2017 puhutuin festari ei ollut puhutuin siksi, että se olisi ollut poikkeuksellisen onnistunut.

Muistatko vielä surullisenkuuluisan Kuuluisa-risteilyn? Mikäli muistat (tai vielä pahempaa, olit paikalla), niin tiedä tämä: se ei ollut mitään parin vuoden takaiseen Fyre Festivaliin verrattuna.

Billy McFarlandin ja rap-artisti Ja Rulen luomaa konseptia markkinoitiin luksusfestarina yksityissaarella Exuman alueella Bahamalla. Tapahtumassa oli määrä olla huippumalleja bikineissä, A-luokan artisteja sekä kaikin puolin upeat puitteet. Edullisimmillaan tapahtumaan pääsi 1200 dollarilla kalleimpien lippujen kustantaessa jopa 100 000 dollaria.

Paikan päällä festarivieraat saivat kuitenkin huomata, että todellisuus oli kaukana lupauksista. Luksushuviloiden sijaan heitä odotti joukko telttoja, ruokapuoli oli muutama pala voileipää salaatin kanssa eikä henkilökuntaa näkynyt missään. Lisäksi alueella oli vapaana juoksentelevia kulkukoiria ja vieraiden matkatavarat oli heivattu valaisemattomalle parkkipaikalle, eikä siinä edes kaikki.

Nyt Netflixiin on saapunut suoratoistopalvelun omaa tuotantoa oleva dokumentti, jossa katsoja pääsee kurkistamaan totaalisesti epäonnistuneen musiikkifestarin kulisseihin. Surkeiden sattumusten sarja ei johtunut puhtaasti epäonnesta tai osaamattomuudesta, vaan taustalla oli myös tietoista vedätystä.

FYRE: Luksusfestivaali, joka lässähti -dokkarin (alkuperäiseltä nimeltään FYRE: The Greatest Party That Never Happened) on ohjannut Chris Smith. Katso traileri alta.