Hiphop-tuottaja J Dillasta tehdään kirja

J Dilla katsoo sivusuuntaan.
Tuottajalegenda J Dilla kuoli munuaissairauteen vuonna 2006.
B+

Vuonna 2006 kuolleen tuottajaikonin perintö elää.

Helmikuussa 2006 munuaissairauteen kuolleesta tuottajalegenda J Dillasta on tekeillä kirja. Projektin takana ovat pitkän linjan toimittaja Dan Charnas sekä New Yorkin yliopiston taiteen apulaisprofessori Jeff Peretz.

Charnas on valmistautunut projektiin jo kahden vuoden ajan tutkimalla detroitilaisartistin elämää sekä hänen jättämäänsä jälkeä. Kirjan nimi tulee olemaan DillaTime: How a Hip-Hop Producer Reinvented Rhythm and Changed the Way Musicans Play.

Ihan heti teosta ei kuitenkaan päästä lukemaan, sillä sen on määrä ilmestyä vasta 7. helmikuuta 2021. Kyseinen päivä on Jay Deen syntymäpäivä ja se tunnetaankin nimellä Dilla Day.

Hiphop-kulttuurin bisnespuoleen keskittyneestä The Big Payback –kirjastaan tunnettu Charnas ilmoitti projektista alun perin Twitterissä. Postauksen näet alta.

J Dillaa muistellaan ensi kuussa myös Suomessa, kun pääkaupungissa järjestetään jälleen DILLA Tribute Night. Tapahtumapaikkana toimii viime vuoden tapaan Putte’s Bar & Pizza.

Tiedossa on artistin oman sielukkaan tuotannon lisäksi hänen samplaamiaan kappaleita sekä musiikkia, jonka inspiraationa hän on itse toiminut. Illan selektioista vastaavat all good soundsystem, Dilladudes, DJ Didier sekä DJ Pinball.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. DILLA Tribute Night löytyy Facebookista täältä.