Mikkeliläislähtöinen Toke julkaisi uuden singlen – Ennen valoa on artistin tähän mennessä henkilökohtaisin biisi

Spilled Cereal -kollektiiviin kuuluva artisti valmistautuu julkaisemaan EP:n.

Helsinkiläisartisti Toke julkaisi perjantaina viidennen singlensä nimellä Ennen valoa. Aiemmin neljä singleä Spotifyyn julkaissut artisti väläyttelee samalla tulevaa ensimmäistä projektiaan, joka tulee kantamaan samaista nimeä. 21-vuotiaan mikkeliläislähtöisen musiikissa kuuluu niin melodisuus, kuin kyky räpätäkin. Uusi kappale on tunnelmaltaan hyvin toiveikas ja Toke kertoo sen olevan hyvin henkilökohtainen.

– Täl kappaleel on tosi monta merkitystä mulle; se on mun tulevan EP:n nimikkobiisi ja avaa samal ekaa kertaa tän prokkiksen teemaa eli ”ennen valoa”, joka on mun oma twisti sanonnast ”ennen aamunkoittoo on aina pimeintä”. Se on mulle tärkeeks noussu sanonta kaikkien vaikeuksien keskel, joita itsenäisenä artistina kohtaa aina epävarmuudesta rahallisiin huoliin ja siihen päälle kaikki mitä omas elämäs on ollu meneillää. Mun kummitäti nukku pois vaan muutamia päiviä ennenku kirjotin tän biisin ja sitä kautta tähä biisii tuli myös mukaan käsiteltäväks elämän hauraus ja miten me voiaa tehä mitä vaa tääl maan pääl mut se kaikki voidaan silti viedä pois hetkessä ja lopulta kaikkien meidän hautoja koristaa vaan kukat. Kukkia voi myös ajatella vertauksena kaikesta mitä sä jätät tänne sen jälkeen ku sä lähet täältä, kaikki muistot ja hyvät asiat mistä sut muistetaan vielä kuolemanki jälkeen. Samaan aikaan tää on ollu mulle myös voimabiisi, jonka avulla jaksaa painaa vaikeist hetkist läpi ja uskoo omaa juttuu ja et se tulee viel tuottaa tulosta, kertoo artisti biisin tarinasta.

Toke, oikealta nimeltään Touko Arola, löysi intohimon musiikkiin jo nuorella iällä, mutta oman musiikillisen tyylin löytäminen otti aikansa. Peruskouluaikaan harrastuksiin kuuluivat kitaransoitto ja laulaminen, mikä näkyy artistiudessa edelleen; käänteentekevää oli kuitenkin rap-musiikin löytäminen. Intohimosta lähtenyt harrastus kasvoi pikkuhiljaa freestyle-sessioiden ja biisien kirjoittelun kautta ajatukseen julkaista omaa musiikkia. Artistinimeksi valikoitui pitkäaikainen lempinimi Toke.

Artistin debyytti kuultiin 2021 elokuussa hänen julkaistuaan singlen Aikaa. Sittemmin Tokea on kuultu vierailevana artistina muun muassa Laascosen ja Whoisjerpan julkaisuilla, joista jälkimmäinen muodostaa Spilled Cereal -kollektiivin yhdessä Token ja Vlvvr:n kanssa. Tähänastiset keikat ovatkin tuoneet lavalle lähes poikkeuksetta koko kolmikon ja kollektiivin viimeisin keikka nähtiin Road to Venetia -tapahtumassa Helsingin Semifinalissa.

Tuleva projekti tullaan näkemään EP:n muodossa ja artisti kuvailee sitä sanoin:

– EP:lta voi oottaa monipuolista soundia, mutta silti tarkasti mietittyä ja valittua kokonaisuutta. Sekotus bängereitä ja henkilökohtasempia, pitkään hiottuja träkkejä.

Uudelle kappaleelle julkaistiin myös musiikkivideo YouTubeen Spilled Cerealin kanavalle – katso se alta.