Artistilupaus Rono julkaisi toisen albuminsa – Troca tarjoaa tyylipuhdasta räppiä huipputuotannolla

Artisti kuvailee albumin sanoituksia aiempaa suoremmiksi.

Artistilupaus Rono jatkaa tiivistä julkaisutahtiaan, sillä artistin toinen albumi TROCA sai nähdä päivänvalon perjantaina. Ennakkoon projektilta julkaistiin muun muassa single 90100, jonka tiimoilta artisti myös vieraili Klangin haastateltavana. Kokonaisuutena TROCA tarjoaa tyylipuhdasta räppiä aiempaa laajemmalla skaalalla.

– Kuvailisin tota albumia edelliselle loogiseksi jatkoksi, jossa kasvetaan ulos vihasemmasta soundista sekä katkerista ajatuksista. Troca-nimen keksin joskus kun aloin suunnittelee läpällä vaatteita ja sit se jotenki jäi aina pyörii ideaksi. Googlasin ja löysin et se tarkottaa portugaliksi muutosta tai korvausta, artisti kertoo.

Vaikka ikää löytyy vasta 21 vuotta, on katalogi kohtuullisen laaja. Ensimmäiset julkaisut ajoittuvat vuodelle 2020 ja ensimmäisen albuminsa artisti julkaisi 2021 marraskuussa. Nimeä DEMON TIME kantavalla projektilla vierailee muun muassa jyväskyläläinen Aaro630 ja vastikään Tuhma Musicille kiinnitetty Tupe.

Siinä missä debyyttialbumi tarjosi useamman vierailijan, kuullaan uusimmalla ainoastaan niin ikään oululaislähtöisen Laascosen vierailu. TROCA tuntuukin aiempaa henkilökohtaisemmalta albumilta, joka keskittyy enemmän artistiin itseensä.

– Molemmat albumit on henkilökohtasia mutta tällä albumilla sanon tunteita aika suoraan enkä kiertele esimerkkien kautta. Ja tän albumin teko oli tosi luonnollista tehä ilman monia featteja koska biisit on osa kokonaisuutta ja kertoo mun tarinan. Ei koettu Oton (Xrphan) kanssa ees järkeväksi lähteä sotkee siihen mukaan muita artisteja.

Koko albumin tuotannosta vastaa artistin kohdalla tutuksi käynyt Xrphan, jonka tuotantoa on kuultu muun muassa Emma-ehdokkuuteen yltäneellä kappaleella ShamppanjadieetilläAlbumin kappaleet tulevat saamaan lisäkseen myös musiikkivideoita, joista ensimmäinen julkaistiin viikonloppuna. Kappaleen ODDLY GOOD -musiikkivideon pääset katsomaan alta.