Rakkautta ja positiivisia viboja: Universal Musicille sainattu Nisa aloittaa soolouransa lempeästi

Sala Mboup

AK-duosta alun perin tutuksi tullut artisti starttasi soolouransa.

Ensimmäisen kerran laajemman yleisön tietoisuuteen D.R.E.A.M.G.I.R.L.S.-kollektiiviin kautta noussut Nisa on esiintynyt muun muassa Flow Festivalin telttalavalla sekä ollut englanninkielellä musiikkia luovan R&B-duo AK:n toinen jäsen, jonka myötä artisti on lämpännyt maailmanlaajuisesti suurta suosiota saaneita artisteja, kuten Azealia Banksia, Princess Nokiaa sekä Cherrietä.

Nyt artistilupaus aloittaa uransa ensimmäistä kertaa soolona. Juuri Universal Musicille kiinnitetty Nisa haluaa välittää musiikillaan astetta lempeämpää fiilistä aiempaan musiikkiinsa verrattuna.

– Mun aiemmin julkastus musas oli vähän sellast fuck you fiilist enemmän ja I was coming hard with my bars! Nyt tulee tämmönen mun soft girl era enemmän, hän selittää naurahtaen.

Artistin ensimmäinen julkaisu kulkee nimellä Ride or Die. Laulajan itse kirjoittama kappale on ensimmäinen julkaisu suunnitteilla olevalta EP:ltä.

– EP:llä tulee olee yhteensä viis kappaletta ja tää biisi on täynnä rakkautta ja positiivisii viboi. Tää biisi kertoo mun tavasta rakastaa mun läheisii ihmisii sekä millasta mun intohimo on kaikes mitä teen, laitan aina koko sydämeni likoon.

Artistilupaus kertoo julkaisevansa vielä muutaman biisin ennen koko projektiaan.

– Droppaan viel pari biisii ennen EP:n julkasuu. Tää kokonaisuus tulee olee all me, koska haluun näyttää että kuka mä oon soolona. Uralla silleen pitkäl tähtäimellä toivon voivani olla roolimalli ja sellanen trend setter suomalaisella R&B-kentällä, hän pohtii.

Positiivisen energian omaava artisti toivoo välittävänsä musiikillaan samaa fiilistä kuin muun muassa SZA, Summer Walker sekä Kehlani.

– Koen, että Suomessa R&B-kenttä on vielä toistaiseksi hyvin pieni. Juuri sen vuoksi haluan omalla musiikillani tuoda genreä tutummaksi täällä ja tietysti samalla rohkaista ja inspiroida muita tekijöitä. Toivon, että mun musiikki tuo kuulijalle samoja fiiliksiä, kuin mitä mulle tuo monien kansainvälisten R&B:n supertähtien, kuten SZA:n, Summer Walkerin ja Kehlanin biisit. Se on jotain tosi parantavaa, eikä sen aiheuttamaa fiilistä voi verrata mihinkään muuhun soundiin, Nisa kertoo.

Nisa on Universal Musicilla A&R:nä viime syksynä aloittaneen Cherif Cissokhon ensimmäinen artistikiinnitys.

– Tapasin Nisan studiolla vuonna 2018 hänen tehdessään vielä englanninkielistä musiikkia. Jo silloin hänestä tuli tosi spesiaali fiilis. Teimme yhdessä musaa ja sitä kautta välillemme muodostui hyvä yhteys. Koen, että Nisalla on valtavan paljon annettavaa kotimaiselle R&B:lle ja hän tulee määrittelemään merkittävästi genreä Suomessa. Iso kunnia olla viemässä tätä projektia eteenpäin, Cissokho avaa.

Pinkin sävyissä kulkeva visuaalinen ilme tulee olemaan läsnä läpi EP-projektin. Kuvat on ottanut Sala Mboup.

Artisti kuvailee olevansa innoissaan myös soolouran tuomista haasteita, jotka hän ottaa avosylin vastaan.

– Oon tehny yhteensä noin kuus vuotta musaa. Oon aina tykänny laulaa räppäämisen lisäks nii nyt soolona annoin itelle haasteen sillee et tähän pitää pistää eri tavalla aikaa kun aiemmin mun uralla.

Kuuntele rakkauden ja lämpöisten fiilisten täyteinen single alta.