Bämä-kollektiivista pinnalle pompahtanut Aina julkaisi sielukkaan tanssibängerin

Aina kertoo keikkailun olevan yksi suosikkiasioista artistiuudessa. Kuva:Kalle-Erik Kosonen

Artisti on ollut Bämän aikaisemman julkaisun myötä myös Vuoden Mediailmiö -ehdokkaana.

Kuluneen vuoden aikana musiikkinsa kanssa useamman tietoisuuteen noussut Aina on monelle tuttu Bämä-kollektiivista, joiden julkaisuihin kuuluvat hitiksi nousseet Kaiken takana on bämä, sekä Voimaantunut, joka valittiin julkaisunsa myötä Vuoden Mediailmiö -ehdokkaaksi.

Nyt Aina julkaisi tämän vuoden neljännen singlensä, joka kulkee nimellä Etsintäkuulutus.

Singlellä kuljetaan tarinallisesti uuden elämän aloittamisen tematiikassa ja artisti kuvailee kappaleen olevan pohdinnan täyteinen kokonaisuus, joka etsii vastauksia isojen kysymysten parista.

– Tuntuu että kipuilen usein sellaisten isojen kysymysten äärellä, kuten että mitähän haluaisin tulevaisuudelta ja oonko menny oikeita polkuja. Entä jos teen näin tai jätän tekemättä, tuunko katumaan sitä myöhemmin? Uusi biisi etsii vastauksia näihin kysymyksiin, joita ihan varmasti kaikki pohtii, mutta joihin lopulta oikeita vastauksia ei ole, hän summaa.

Aiempiin singleihin verrattuna artisti kokee kappaleen olen astetta tanssittavampi kappale.

– Tää biisi on musiikillisesti aika erilainen kuin mun aiemmat sinkut, oikeastaan jokainen julkaisemani sinkku eroaa toisistaan. En oo aiemmin julkassut näin tanssittavaa, poppikoukuilla varustettua räppibiisiä.

Kuluneen vuoden aikana artisti on päässyt myös jonkin verran myös esiintymään. Hän kuvailee artistiuudessa parasta olevan itsensä mielestä erityisesti keikkailun, sekä musiikin olevan itselleen ikään kuin ikuinen leikkikenttä, jonka parissa hän haluaa kokeilla mahdollisimman paljon erilaisia asioita.

– Mulle musiikki on ikuinen leikkikenttä ja mun pitkä musiikkitausta vaikuttaa varmasti siihen, että tulee kokeiltua kaikenlaista ja inspiroiduttua monista eri jutuista. Koen että keikkailu on ihan parasta, eikä mikään voita sitä fiilistä kun on lavalla ja saa välittää ja vastaanottaa tunteita yleisön kanssa. Vaikka yhtä aikaa jännittää, siinä on samalla sellanen voittamaton fiilis. Silloin en kyseenalaista yhtään sitä, että oon lähtenyt tällaiselle tielle. Laadukas livemusiikki sekä lavan jakaminen taitavien ja kivojen ihmisten kanssa antaa ihan mielettömät kiksit, hän kertoo.

Seuraavaksi artistilla on suunnitelmissa viimeistellä työn alla oleva isompi kokonaisuus.

– Seuraavaks viimeistelen mun tulevan levyn. Ensi vuonna julkaisen sen ja toivottavasti teen paljon keikkoja ja hienoja biisejä ihmisten kanssa.

Kuuntele Etsintäkuulutus tästä: