Vepu jatkaa herkällä indie pop -linjalla – uusi single muistuttaa pysähtymään ja hyväksymään

Kappale on ensimmäinen oma julkaisu albumin jälkeen.

Vepu aloitti vuotensa riisutulla ja lyriikoiltaan koskettavalla kappaleella Muistutus. Tänään julkaistu single tuo esiin artistin uutta puolta laulunkirjoittajana: taitoa luoda suuria tunteita käsitteleviä tarinoita nimenomaan sanoituksien voimalla. Kappaleessa yhdistyvät huoli, säröily ja levollisuus, jotka maalaavat kuulijalle toiveikasta kuvaa eri elämäntilanteesta huolimatta.

– Tää biisi on muistutus siitä, että välillä pysähtyis ja hyväksyis sen mitä just nyt on ja muistais myös kuunnella läheisten huolia. Haluttiin tehä biisin äänimaailmasta aika riisuttu, koska ajateltiin Onnin kanssa et teksti saa tilaa jos taustalla ei tapahdu liikaa, kertoo artisti.

Jyväskylästä ponnistavan artistin musiikki syntyy lähes poikkeuksetta yhdessä tuottaja Onni Tuomisen kanssa. Vepu niin sanoittaa, kuin säveltääkin biisinsä itse ja osallistuu myös tuottamiseen. Debyyttialbumi Miten sä muistat mut? julkaistiin viime vuoden marraskuussa ja artisti vieraili myös Klangin haastattelussa levyn tiimoilta. Sittemmin Vepua on kuultu niin ikään jyväskyläläisen Aaro630:n viimeisimmällä singlellä Sama mies.

Artistin musiikissa keskeiseen osaan tuntuu asettuvan armollinen tapa käsitellä ja lähestyä eri tunteita. Tunnelma on usein melko haikea, mutta osin myös toiveikas. Vepulta on kuultu myös vauhdikkaampaa musiikkia, josta hyvänä esimerkkinä Pyrythekidin kanssa julkaistu ???.

Alta pääset kuuntelemaan tänään julkaistun kappaleen.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.