Nyt jos koskaan mennään klubille tanssimaan: Tanssiryhmä PRPL tuo oman vivahteensa Suomen yöelämään

Tällä kertaa live-esitykset tulevat artistien sijaan tanssijoilta.

Laaja tarjonta tanssittavaa hip hop ja R&B -musiikkia yhdistyy tanssi live-esiintymisiin PRPL-kollektiivin uudessa tapahtumassa, jossa kuullaan soittamassa myös Helsingin yöelämästä monille tutut DJ:t TBOY sekä SomBadi.

Tapahtuman takaa löytyy 25-vuotias tanssija Josefiina Kotajärvi, jonka luotsaama tanssijaryhmä perustettiin vuonna 2020. Missiona ryhmälle on ollut Kotajärven mukaan alusta asti yksinkertaisesti perustaa ryhmä, jossa tanssijat voivat kehittyä, oppia toisiltaan sekä verkostoitua keskenään. Tämän lisäksi PRPL:n missiona on tuoda tanssia enemmän ihmisten tietoisuuteen arvostettuna, esiintyvänä taiteena.

– Koen, että Suomessa jos ihan tavan tallaajana haluat nähdä tanssia livenä helposti niin ainoina paikkoina sille tulee mieleen oopperat ja teatterit. Katutanssilajeja, kuten esimerkiksi hip hoppia on ollut tähän asti nähtävillä pääosin undergroundina ja oikeastaan melkein vain tanssiyhteisön sisällä. Me halutaan tehdä siitä enemmän niin sanotusti mainstreamia ja näkyvää, ilman että sitä tarvitsee etsiä. Me halutaan tuoda esiintyvää tanssia sinne, mistä se on lähtöisin, eli klubeille, hän kuvailee.

Inspiraatio omaan klubikonseptiin syntyi Los Angelesin yöelämässä.

– Oon käyny Losissa eventeissä, jotka on pyhitetty vaan tanssille ja esityksille ja mä rakastin niitä! Seuraan myös paljon tanssijoita maailmanlaajuisesti ja tajusin, että meiltä puuttuu just tää: iltoja ja eventtejä, joissa pääsis näkemään tanssia esiintyvänä taiteena ja bilettään! Koetaan myös, että tanssi ei oo saanut Suomessa vielä ansaitsemaansa valoa ja tilaa, joten halutaan raivaa tietä sille, hän kertoo iloiten.

Idean synnyttyä Josefiinan mukaan projektiin lähti mukaan Sarah Latosaari.

– Kerroin ideasta mun parhaalle ystävälle Sarah Latosaarelle ja annettiin idean kasvaa. Mietittiin kenen kaa haluttais tehdä tää, ja saatiin meidän unelmatiimi messiin: tekijöitä, jotka ymmärsi meidän vision ja on kovimpii omassa jutussaan! Nyt mukana on mun ja Sarahin lisäksi Tino Pirttioja, Tommi Lipasti, TBOY ja Toni Katila eli SomBadi.

Sarah kuvailee tanssin katukulttuurin muuttuneen myös TikTokin myötä, minkä vuoksi uusi konsepti on tällä hetkellä varmasti monelle toivotunlainen tapahtuma.

– TikTok on alkanut liikuttamaan porukkaa myös klubin ulkopuolella ja nyt rap- ja rytmimusiikin ollessa se ”juttu”, myös erilaiset katutanssilajit on nostanut päätään myös ihmisten keskuudessa, joilla ei ole minkäänlaista tanssijataustaa. Tanssi kuuluu kaikille ja me halutaan tuoda se kaikille ja kaikkien nähtäville. Halutaan, että tää ilta on nimensä mukaisesti kokemus ja jotain uutta ihan jokaiselle kävijälle, hän kuvailee.

Tapahtuman soittajien valinta oli Josefiinalle ja Sarahille helppoa ja  yksinkertaista.

– He ovat molemmat DJ:tä, joiden soittoa tykätään käydä kuuntelemassa klubeilla, joten ei ollu kysymystäkään, kenet halutaan soittaan tähän iltaan!

Helsingin Valkoisessa salissa 22. huhtikuuta pidettävä tapahtuma lupaa ainutlaatuisen ja yllätyksellisen kokemuksen jokaiselle aistille – sekä tietenkin tanssilattian, joka on kuuma sekä avoinna ihan jokaiselle, aina aamuun asti.

Ennakkoliput tapahtumaan myy Kide.App. Alta pääset katselemaan kollektiivin Instagramia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by P R P L (@prpldc)