Aaro630 julkaisi odotetun Jätkät-biisin – anarkiaa ja punk-vaikutteita

Tulevalla albumillakin kuultava Jätkät-niminen biisi ottaa kantaa kaikkeen materiaaliseen.

Juhannusviikon musiikkijulkaisut ovat tuttuun tapaan harvassa, mutta uutta kotimaista musiikkia kuultiin perjantaina silti. Aaro630 nimittäin julkaisi uuden singlen, joka johdattaa askeleen lähemmäs tulevaa Paha maa -albumia. Biisi kantaa nimeä Jätkät.

Jo edelliset julkaisut, Viiminen laulu ja Vampyyrit veivät kohti entistä vaihtoehtoisempaa soundia ja tällä linjalla jatkaa myös Jätkät. Siinä missä Vampyyrit yhdisteli suomirockia ja Aaron lähtökohtia suomirap-artistina ja -tuottajana, on uusi julkaisu suoranaista punkkia. Tuotannon pääpaino on kitara, mutta synasoundit tarjoavat siihen oman twistinsä.

Artisti ui vastavirtaan myös aiheen tasolla; Jätkät on kuin antiteesi kaikelle materialle.

– Henkilökohtaisesti mua ärsyttää musiikin tekeminen laskelmoiduista ja taloudellisista lähtökohdista sekä materialistisuuden lisääntyminen. Jätkät -single ja tuleva Paha maa -albumi toimivat kritiikkinä ja antiteesinä tälle kaikelle. Hiomatonta ja rumaa, artisti tiivistää.

Vaikka artistin oma tuotanto on raakaa ja ammentaa suomirockin rosoisista raameista, on Aaro630 myös ansioitunut tuottaja. Muun muassa iso osa Lauri Haavin tuotannosta on hänen käsialaansa. Sooloprojektit tuntuvat kuin vastavoimalta kaikelle tälle.

– Musan tekemisessä aitous on mulle tärkein arvo. Oon pohtinut mitä suomalainen melankolia voi olla tässä päivässä ja tuleva albumi on mun näkemys siitä. Halusin pitää albumin ilmaisun mahdollisimman puhtaana ja luonnosmaisena, jotta mahdollisimman moni pystyy samaistumaan, hän kertoo.

Debyyttialbumi julkaistiin 2021 toukokuussa ja uusi albumi on ollut työn alla hyvän aikaa.

Alta pääset kuuntelemaan tuoreen Jätkät-biisin, jonka kansikuvasta Aaro vastaa tuttuun tapaan itse.