Maanläheistä energiaa välittävä Jaakko Kulta julkaisi kitaravetoisen EP:n

Jaakko Kulta seisoo ulkona, pukeutuneena valkoiseen t-paitaan ja ruskeaan takkiin, aurinko paistaa taustalla.
Haastavimmaksi Jaakko Kulta koki uutta EP-kokonaisuutta tehdessä sen nimeämisen.

Kokonaisuudella kuullaan ajattomuutta huokuvia melodioita ja tarkkanäköistä tarinankerrontaa.

Vuoden kiinnostavimpiin läpimurtoartisteihin lukeutuva Jaakko Kulta hurmaa kuuntelijat tarkkanäköisellä kerronnalla parikymppisen elämästä sekä tarttuvilla, ajattomuutta huokuvilla melodioillaan.

Warner Musicin riveihin kuuluva laulaja starttasi uransa vahvasti jo ensimmäisen singlensä Huone kautta, joka pääsi Spotifyn 3. sijalle, nostaen artistin myös YleX:n Läpimurto -listalle.

Nyt Jaakon tarinankerrontaa päästään kuulemaan suuremman kokonaisuuden kautta, sillä artisti julkaisi EP:n.

Jotta muistaisin nimellä kulkeva kokonaisuus omaa kitaravetoisia pop-kappaleita, joiden koskettava soundi vie mukanaan nuoren ihmisen mielenmaisemiin. Luultavasti monelle parikymppiselle samaistuttavia sanoituksia omaavat kappaleet tempaavat kuuntelijat mukaansa  vähintään rauhoittavilla melodioillaan ja tunnelmallaan.

Tasaista nousua urallaan tekevä, maanläheisen sekä vaivattoman energian omaava artisti kertoo olevansa äärimmäisen hyvillä fiiliksillä projektin julkaisusta. Haastavinta laulajan mielestä kokonaisuutta tehdessä on ollut kokonaisuuden nimeämisen.

– Haastavinta oli nimeäminen! Usein tuntuu, et nimen saattaa tietää jo ennen mut mä tein sen ihan lopuksi. Mul oli nimelle selkee teema mitä halusin et se edustaa mut se nimen keksiminen meni tosi loppumetreille. Tosi siistii päästä julkasemaan tää kokonaisuus ja on kyl hyvä fiilis. Samalla on kans semmonen olo, et oon ite tosi tyytyväinen kaikkeen ja siihen, miten kaikki konkretisoitu. Oon tosi innoissaaan,  kaikki etukäteen julkaistut singlet EP:ltä on myös menestyny äärimmäisen hyvin, joka antaa myös sellasta ulkopuolista vahvistusta projektia kohtaan. Oon tehny näissä biiseissä vahvasti sitä omaa juttua ja uskon että se resonoi kuuntelijoille, hän pohtii.

Tilan ja tunteiden käsittely keskiössä

Artistin EP pyörii vahvasti tietynlaisen tilan ympärillä, jonka vuoksi nimi Huone oli alun perin yksi optio projektin nimelle. Kokonaisuuden kappaleet ovat melkeinpä kaikki tehty tänä vuonna ja laulaja toteaakin olevansa artistina paljon kappaleita tuottava ja nauttivansa jatkuvasta eteenpäin menemisestä oman musiikkinsa kanssa.

– Huomaan et kaikki tän kokonaisuuden biisit liittyy aikaan ja paikkaan, samaa tilaan aika vahvasti. Yks idea nimestä oli itse asiassa Huone, koska kokonaisuuden vois mun mielestä tuntee niin. Tilan tunteminen ja tunteiden käsittely oli tosi keskeinen juttu tässä, jonka voi kuulla sanoitusten kautta. Ehkä nimeemisen lisäksi muistan että pohdin alussa haasteeksi muodostuvan karsimisen, sillä oon tehny paljon musaa tänä vuonna ja tän kokonaisuuden kaikki biiist paitsi Huoneen oon tehnyt tässä puolen vuoden sisällä. Karsiminen suju kuitenkin hyvin vaivattomasti, tekijänä tykkään tehdä paljon ja kattoo mikä sieltä jää tavallaan mieleen elämään.

Tulevat suunnitelmat ja keikat

Kuluneen kevään aikana Jaakko Kulta on päässyt myös keikkailemaan. Tähän mennessä mieleenpainuvin muisto on liittynyt ex tempore -keikkaan.

– Ollu sika ihanii keikkoja ja hyvii meininkejä! Aika tuore keikka, joka on jääny mieleen oli ex tempore -keikka. Olin menossa yhen frendin kevät bileisiin illalla, oltiin ennen juhlia istumassa parilla bissellä Tokoin rannassa. Sit siinä matkalla sporassa mulla soi puhelin ja mun keikkamyynnistä soitettii, kysyttiin pääsenkö Haminaan peruutuksen tilalle keikalle. Kello oli jotain kymmenen, enkä voinu tietenkään ite hypätä ajamaan. Onneks mun rumpali Janne pääs sit kuskiks siinä ja sit lähettiinkin juhlien sijaan Haminaan esiintyy! Jotenkin tää painu mieleen hektisyytensä takia. Tän lisäks Turus on ollu hyvä energia yleisesti aina, hän toteaa lämpimästi.

Juuri julkaistun kokonaisuuden punaisena lankana kulkee tunteiden käsittelemisen, joka onkin keskeinen teema luultavasti monen elämässä eri tavoilla eri elämäntilanteissa. Biiseihin laulaja ammentaa inspiraationsa oman elämän hetkistä, erityisesti asettuessaan niiden ulkopuolelle tarkastelemaan tilanteita. Vastaavana tuottajana kokonaisuudella on toiminut Samuli Sulku, mukana tuotannon parissa ovat olleet myös Kim ja Wille Mannila, Kalle Mäkipelto, Kris, Luka ja Aaro630, sekä artisti itse.

– Inspiroidun vahvasti oman elämän hetkistä, etenkin siitä kun tavallaan astuu jostain hetkestä irti nii näkee aivan eri asioita hetkissä, tilanteissa ja ihmisissä. Ne asiat voi olla arkisia, rakkauden tunteet on niin vahvoja niin niistä usein tulee erilaisia sanoituksia. Tykkään myös haastaa omia ajatusmalleja ja pohtia miten tää maailma pyörii.

Kesän aikana artisti suunnittelee keikkojen lisäksi rentoutuvansa

– Mulla on aika hektinen tää kesäkuu, joten koitan rentoutua heinäkuussa!

EP:n julkaisua artisti pääsi juhlistamaan kesän ensimmäisellä festivaalikeikallaan Kesärauhassa lauantaina 8. kesäkuuta.