Tuoretta R&B:tä Suomesta – Davia Akenami julkaisi God Complex EP:n

Davia Akenami poseeraa lattialla istuen.
Puoliksi suomalaisen ja puoliksi nigerialaisen Davia Akenamin musiikillisia esikuvia ovat esimerkiksi Bellah ja Savannah Ré.
Samuli Vienola

R&B-tulokkaan debyytti-EP:llä kuullaan läpi projektin kantava tarina.

Suomen R&B-kenttä on kasvanut huimaa vauhtia viimeisen parin vuoden aikana. Yksi uusista mielenkiintoisista tulokkaista on 22-vuotias englanniksi laulava helsinkiläinen Davia Akenami, joka on nyt julkaissut God Complex -nimisen debyytti-EP:nsä.

Indienä levyttävä artisti kuvailee musiikkiaan R&B:ksi, joka ammentaa vaikutteita afrobeatsistä ja trapistä. EP:ltä lohkaistiin toukokuun lopussa single Glitter, joka osuukin täydellisesti tuohon määritelmään. Mollivoittoisen kappaleen on tuottanut GoodJobLarry ja se huomioitiin myös YleX Nosteessa.

– Kappale lähti biitistä liikkeelle, aloitimme kirjoittamaan alun perin kevyesti afrobeats-tyyliseen taustaan. Etsimme inspiraatiota Pinterestistä ja vastaan tuli kuva, jossa jollain oli glitteriä huulissa. Siitä lähtikin ensimmäiset kaksi lainia: ”You know that I came out here for one thing, glitter on my lips, I got the bling bling”.

– GoodJobLarry päätyi kappaleen tuottajaksi, kun halusin vaihtaa alkuperäisen taustan parempaan. Vokaalit olivat jo äänitetty ja halusin säilyttää alkuperäisestä taustasta vain rytmin. Hän saikin tosi hyvin kiinni siitä, mitä hain ja olen tosi tyytyväinen lopputulokseen, Davia taustoittaa.

EP:n nimellä on kaksi merkitystä: se kuvaa sekä projektin luomisprosessia sekä artistin taipumusta perfektionismiin.

Samuli Vienola

Toisin kuin monet julkaisut tänä päivänä, God Complex ei ole vain läjä siellä täällä syntyneitä kappaleita yhdessä paketissa. Sen sijaan EP:llä on selvä konsepti.

– God Complex kertoo yhden ihmissuhteen eri vaiheista. Ensimmäisen biisin ihastuksesta mennään rakkauskuplaan, ego tulee suhteen tielle ja lopulta tanssin jonkun toisen kanssa, Davia kertoo.

GoodJobLarryn lisäksi EP:tä on ollut mukana kirjoittamassa ja tuottamassa Vera Forsberg, Aino Kallio ja Aleksi Koli. Kappaleet on nauhoittanut, miksannut ja masteroinut Alexander Clifford. Kokonaisuuden draamankaarta artisti avaa näin:

– EP:n ensimmäisessä Glitter-kappaleessa nautin kesäillasta, menen klubille tanssimaan, fiilistelen elämää ja itseäni. Tapaan ihanan tyypin ja vietetään koko loppuilta yhdessä. Seuraavassa Naked-kappaleessa en haluaisi, että hän lähtee töihin, vaan jäisi salaa minun kanssani katsomaan leffoja koko viikonlopuksi. Sanot vaan, että olet kipeä, niin kukaan ei saa tietää, Davia kertoo.

– Ego Talking -kappaleessa luottamus alkaa rakoilemaan. Mietin, että sanooko se toinen tyyppi mitä oikeasti ajattelee vai puhuuko ego. Kuitenkin palaan aina tämän saman ihmisen luokse uudestaan. Viimeisessä Forever Fantasy -kappaleessa suhde on loppunut ja teen nyt samoja juttuja jonkun toisen kanssa. Tämä ihminen on vieläkin minun mielessäni, tavallaan sellaisena kaukaisena haaveena, hän jatkaa.

Davia Akenamille on tärkeintä että hänen kappaleistaan välittyy jokin tunne kuuntelijalle.

Samuli Vienola

Davian intohimo artistiksi syttyi keväällä 2018, kun hän oli hakenut Pop & Jazz -konservatorioon laulajalinjalle kolme vuotta peräkkäin. Jokaisella kerralla hän pääsi haun toiseen vaiheeseen. Kolmannet pääsykokeet Davia kuitenkin perui tajutessaan haluavansa tehdä enemmän omaa musiikkia, kuin laulaa muiden kappaleita.

Määrätietoisesti omaa uraansa edistänyt artisti onkin tämän jälkeen opiskellut biisinkirjoitusta HEO:n kansanopistossa ja Music Finlandin kursseilla. Hän tykkää levyttää itsenäisenä artistina mutta haaveilee tiimistä, jonka kanssa jakaa vastuuta ja ideoida tulevaisuutta. Haaveissa on myös kansainvälinen ura.

– Haluan rakentaa kansainvälistä uraa askel kerrallaan. Toivon, että pääsisin pian kasaamaan livekokoonpanoa, jonka kanssa voisin aloittaa keikkailemaan. Tulevaisuudessa haluaisin päästä vetämään keikkoja ulkomaille. Tärkeintä minulle on löytää ympärille ihmisiä, jotka jakavat kanssani samanlaisen vision, se auttaa tosi paljon, Davia toteaa.

Tulevaisuudessa musiikkia onkin luvassa ainakin tuottaja Anssi Karjalan alias 4evan kanssa. Kuuntele EP alta.