Eevil Stöö palasi parempana kuin koskaan, vaikkei edes lähtenyt minnekään

Iiro Kuosmanen

Eevil Stöö a.k.a. Röpi Marsipaani julkaisi uuden albumin.

Parikymmentä vuotta pelissä vaikuttanut Eevil Stöö on julkaissut seitsemännen albuminsa, jonka nimi on Marsipan Wave. Tuoreella projektillaan Stöö käyttää lisänimeä Röpi Marsipaani, joka lanseerattiin pitkäsoiton ensimmäisen singlelohkaisun yhteydessä.

Stöö on löytänyt uudet aallot ja maisemat sielukkaista suhinasampleista. Pitkäsoitto erottuukin kepeydellään selkeästi pitkän linjan tekijän aiemmasta tuotannosta.

Platalla on reilusti ennenjulkaisematonta materiaalia, sillä levyllä on 11 kokonaan uutta raitaa. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat singlet Merten oma Nate Dogg ja En luota mun koiriin, joista ensimmäisen tuotti Pehmee Goo ja toisen Kriso.

Kaksikon ohella projektia ovat olleet tuottamassa JV, Koksu Koo ja Sam Ctrl. JV on osallistunut levyntekoon myös vokalistina Kalle Kinoksen sekä kuopiolaisen artistitulokas Pessan tapaan.

Huomionarvoisesti kuudennella raidalla namedropataan Brädin ja Tuomas Kauhasen luotsaama Sonnin Taacca, jonka punaiselle sohvalle Stöötä on koitettu houkutella jo pitkään. Toivottavasti laini kuitenkin muuttuu tulevaisuudessa keikoilla muotoon ”kun Sonnin Taaccaan menin, tartuin härkää sarvista”!

Kuuntele albumi alta. Fyysisessä muodossa levy julkaistaan myöhemmin vinyylinä ja kasettina.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.