Shakkii-kaksikon kesäbiisi tihkuu veikeää flirttiä

"Heti kun saatiin biisin eka mixi valmiiksi niin otettiin äkkilähtö Kroatiaan", Shakkii kertoo.

Aksim ja Joosu J julkaisivat hunajaisen singlen.

Aksimin ja Joosu J:n muodostama Shakkii julkaisi perjantaina 24. toukokuuta kolmannen singlensä tälle vuodelle. Leija on karismaattinen kesäbiisi, jonka sulavaa estetiikkaa täydentää Onni.flp:n afrobeatsista ammentava tuotanto.

Pikkutuhmilla vihjailuilla ja hurmaavilla ylisanoilla höystetty biisi on omistettu sille mimmille, joka saa ohi kulkiessaan vintiöimmätkin pelailijat haaveilemaan sitoutumisesta. Kappaleen tunnelma peilaa niitä kesäiltoja, joiden ajaksi velvollisuudet on siirretty syrjään ja edessä siintää pelkkiä aistinvaraisia seikkailuja. Vaikka biisin veikeä alavire viestii, ettei mitään kesäyön huumassa ilmaistua kannata ottaa liian tosissaan, on kappaleessa kiistatta viehättävää romantiikkaa.

Biisin melodiakin on erikoisen puoleensavetävä. Muutaman kuuntelukerran jälkeen  ”Sä oot leijaa, leijaa!” -kertosäettä on hankala olla hoilottamatta ääneen.

”Paraikaa työstetään albumia, jolla on muutamia Leija-biisin kaltaisia meneviä rytmejä ja tarttuvia laulukertsejä, sekä liuta hullun kovia räppibiisejä”, Aksim kertoo.

Leija-kappaleesta ilmestyi viime viikonloppuna Bietron kuvaama musiikkivideo, joka sijoittuu Kroatiaan.

”Heti kun saatiin biisin eka mixi valmiiksi niin otettiin äkkilähtö Kroatiaan”, Shakkii kertoo tiedotteessa. ”Valittiin eka paikka missä näyttää kesältä ja minne pääsee helposti. Bietro lähti mukaan ja hoiti hommat. Leija video ja leija reissu.”

PME:lle levyttävä Shakkii julkaisi debyytti-ep:nsä alkuvuodesta 2022. Sittemmin kaksikolta on ilmestynyt useita singlejä, joilla he ovat toistuvasti todistaneet muuntautumiskykynsä ja mielikuvituksellisuutensa niin sanoittajina kuin tuottajinakin. Shakkiin biiseissä ovat vierailleet muun muassa Stepa ja Lyttä, sekä maaliskuussa julkaistussa Pooloo ja fiilaa -biisissä Röge ja Wayne Amor.

Katso Leija alta.