Shakkii-duolta uusi hellä singlejulkaisu – pieni makupala kesästä

Shakkii eli Joosu J ja Aksim istumassa pimeässä pöydän ääressä.
Shakkii-duo on julkaissut vuodesta 2021 musiikkia ja on ollut noteerattu siitä lähtien ainutlaatuisesta soundistaan.
Max Steffansson

Sattumaa on duon ensimmäinen julkaisu lokakuun tuplasinkun jälkeen.

Jyväskylästä kotoisin oleva rap-duo, Shakkii on laittanut uuden vuoden käyntiin julkaisemalla viime perjantaina tuoreen ja samettisen pehmeän singlensä Sattumaa. Biisi, joka on saanut innoituksensa ihastumisen tunteesta, vetovoimasta ja rakkauden osoituksista, on lämmin ja kesänoloinen.

Koukuttavalla rytmillä maustettu tuotanto, jota hellii akustisen kitaran syleily, on parivaljakon toisen puoliskon, Aksimin, käsialaa, kun taas Joosu J toimittaa lupaavasti hänelle tuttuun tapaan sulavia R&B-harmonioita ja saa toisessa säkeessä riimejä kikkailemalla työnsä näyttämään helpolta.

– Askartelin kitaral tommosii sointupalikoita dembow-tyyppiseen poljentoon ja herkuttelin tollasen sähköpianolickin siihen päälle joka on mun mielest tän biitin ‘se’ juttu, kappaleen tuottanut Aksim kertoo.

– Se on sellasta romanttista spittausta tollaseen Aksimin tuottamaan rytmiin. Ei oo sattumaa että hommat toimii ku on hyvä resepti, kaksikon toinen osapuoli Joosu J kuvailee.

Sattumaa edustaa täydellisesti duon musiikillista taitoa ja kykyä vangita kuulijan mieli herkällä tunnelmoinnillaan. Sinkun kiehtova rytmi yhdistettynä sanojen romanttisiin sanaleikkeihin tekevät siitä nautinnollisen kokemuksen. Duo onnistuu luomaan juuri tämän äänimaailman, joka jää mieleen ja muistuttaa kuuntelijoita heidän omaperäisestä soundistaan suomalaisessa musiikkiskenessä.

Kappale julkaistiin myös visuaalisen videon kera, joka lisää kesän tunnelmia entistä enemmän kirkkailla väreillä ja aurinkoisella kuvauspaikalla.