Rono teki biisin rakkaudesta jalkapalloon – Derby kertoo Manchesterin suurjoukkueista

Oululaislähtöinen artisti työskentelee aktiivisesti myös Gettomasalle tuottaneen Xrphanin kanssa.

Rono julkaisi uuden biisin nimellä Derby ja niin kuin nimestä saattaakin arvata, kappale kertoo jalkapallosta. Räppäri julkaisi debyyttialbuminsa DEMON TIME marraskuussa 2021 ja sen jälkeen singlejä on tippunut melko aktiiviseen tahtiin. Derby ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Ronolta kuullaan urheiluteemaa; viime kesänä julkaistu Naatan Skytän nimikkobiisi SKYTTÄ nousikin suosioon jalkapallopiireissä.

Uuden singlen nimi puolestaan juontaa juurensa Manchesteristä ja Rono kertookin olevansa Unitedin kannattaja.

– Idea biisii lähti siitä kun näin et jengi alko rokkaa paljo urheiluläppii biiseis nii halusin nostaa omal musal kiinnostavia pelaajia ja joukkueita. Totta kai tän hetkine menestys seuras monen huonon kaude jälkee boostas tota biisintekoo. Oon aina tykänny urheilust ja varsinki futiksest. Toi aihe on sellai mistä puhun muutenki kokoajan kaveriporukas nii kelasin et keltä pois jos duunaan biisei kans siitä. Manchester Unitedii oon seurannu jo pikkupojast asti ku pappa kannatti niitä. Heitän paljo urheiluläppii koska niihi jengi voi samaistuu ja samal pystyn heittää shouttei lahjakkaille futaajille, kertoo Rono.

Vastikään Oulusta Helsinkiin muuttanut artisti kuuluu Cartel-kollektiiviin, joka ammentaa toimintaansa yleisesti musiikin ympärille muun muassa merch-tuotteiden ja podcastin välityksellä. Muita porukan tekijöitä ovat muun muassa tuottaja Xrphan, ja artistit Laascone ja Vlvvr.

Rono paljastaa uuden albumin olevan kulman takana ja se tulee kantamaan nimeä Troca.

– Levy tulee kevääl ja se on tosi eri kuulonen ku sinkut tai varsinki Derby, osa voi vähä järkyttyy hah! Se on aikalailla vastakohta Demon Timest.

Ronosta voit lukea lisää aiemmasta artikkelistamme, joka ilmestyi kotikaupungille omistetun singlen 90100 julkaisun yhteydessä. Alla olevasta linkistä pääset kuuntelemaan tuoreen julkaisun, jolle on tulossa myös musiikkivideo.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.