Urheiluräppiä parhaimmillaan: Are, Joosu J ja Rekami omistivat biisin jyväskyläläiselle koripallojoukkueelle

Are ja Rekami hengailemassa koripalloteemaisessa huoneessa.
Are ja Rekami ovat tuttu näky Jyväskylä Basketball Academyn peleissä.
Santeri Nikkinen

Koko illan on JBA:lle omistettu urheilurap-bängeri ja kappale on otettu hyvin vastaan myös joukkueen päädyssä, kertoo laitahyökkääjä Niilo Kärkkäinen. 

Aren ja Rekamin yhteistyö jatkui perjantaina jälleen uudella biisillä ja mukana on myös niin ikään jyväskyläläinen Joosu J. Erityisen kappaleesta tekee sen omistaminen vastikään miesten 1. divisioonan finaaleihin edenneelle jyväskyläläiselle koripallojoukkueelle JBA:lle eli Jyväskylä Basketball Academylle. Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun kolmikkoa kuullaan samalla biisillä; levy-yhtiön tiedotteessa todetaan, että tuore Koko illannimeä kantava biisi on jatkoa 2020 julkaistulle Episodi (lowkey):lle.

Toteutus on kokonaisuudessaan elegantti. Joosu J tarjoaa tapansa mukaan sulavan kertosäkeen ja Are sekä Rekami tekevät sen, mitä parhaiten osaavat – kertovat tarinaa napaten kuulijan mukaan suoraan JBA:n kotikentän courtside-paikoille. Tuotannon puolelle on Rekamin lisäksi jättänyt jälkensä rap-tuottajana ansioitunut Xrphan. Tunnelmaa nostattaa myös Santeri Nikkisen kappaleelle ohjaama musiikkivideo.

Alun perin Rekami kertoo kappaleen olleen herkkä balladi, mutta toteutus muuttui lopulta playoff-tunnelmaan sopivammaksi.

– Alun perin tämä oli herkkä balladi, jossa tunnustetaan rakkautta JBA:ta kohtaan, mutta totesin, että siitä ei saa tarpeellista fiilistä ennen peliä, sen aikana tai edes sen jälkeen. Tästä syystä vaihdoin biitin kokonaan ja kutsuin Xrphanin apuun. Kävin lopuksi koekuuntelemassa tätä paikallisella koriskentällä, niin yhtäkkiä omatkin heitot alkoivat uppoamaan paremmin. Siitä tiesin, että tämä on valmis jaettavaksi myös muille, hän kertoo tiedotteessa.

Biisi on huomioitu myös joukkueen päädyssä ja vastaanotto on ollut totta kai positiivinen, kertoo JBA:n laitahyökkääjä Niilo Kärkkäinen.

– Hyvin on otettu biisi vastaan ja tuntuu siltä, että kaikki on tykänny. Kiva lisä oli vielä et halukkaat sai mennä mukaan musavideon kuvauksiin, hän summaa.

Kärkkäinen kertoo, että artistit ovat tuttu näky myös kentän laidalla jo monen vuoden ajalta ja se kuuluu myös itse biisissä – kyseessä ei ole mikään satunnainen korisaiheinen kappale, vaan nimen omaan JBA-anthem.

– Oma nimi ei biisillä kuulu, mutta hauska et sinne on muita joukkuelaisia aika paljon löytynyt. Sillä tulee ainakin selväks se et biisi on just meijän joukkueelle tehty! Ite tulee kuunneltua aika paljon Jyväskylästä tulevaa räppiä niin tottakai nämä artistit on tuttuja, Kärkkäinen sanoo.

JBA jatkaa pelejään Espoossa sunnuntaina käynnistyvässä finaalisarjassa, kun vastaan asettuu Tapiolan Honka. Alta voit fiilistellä JBA-tunnelmaa kappaleen musiikkivideolta.