Video Kallialan dokumenttielokuva Kalle Kinoksesta saa ensi-iltansa Tampereella

Kalle Kinos istuu tuolissa näyttämön edessä.
Uusi jakso on omistettu jo 25 vuoden ajan kynänsä terävänä ja räppinsä nätteinä pitäneelle MC:lle, jonka passissa lukee nimi Kalle Kinos.
Video Kalliala

Noin 80 minuutin mittaiseen dokkariin on kuvattu materiaalia muutaman vuoden ajan Tampereella ja Helsingissä.

Video Kallialan innovatiivinen Profiili-dokumenttisarja saa jatkoa uudella jaksolla, joka keskittyy tamperelaiseen rap-pioneeriin, Kalle Kinokseen. Uusi dokkari, jonka ensi-ilta järjestetään Tampereen Arthouse Cinema Niagarassa, tarjoaa yleisölle kurkistuksen artistin pitkään uraan ja henkilökohtaiseen kehitykseen. Kyseessä on Profiili-sarjan toinen jakso – pilottijaksossa nähtiin tamperelainen DJ-kollektiivi Jam-a-Holics, josta uutisoimme viime vuoden toukokuussa.

Vuonna 2015 perustettu Video Kalliala on tullut tunnetuksi paitsi visuaalisesti vaikuttavista musiikkivideoista, myös kulttuurialan henkilöprofiileita nostavasta dokumenttisarjastaan. Sarjan uusin jakso, joka on kuvattu Tampereella ja Helsingissä, vie katsojat Kallen varhaisille kotikulmille Lamminpäähän sekä esittelee hänen vuosikymmeniä kestäneen matkansa musiikkialalla. Dokkari raottaa myös artistin henkilökohtaista kasvua ja sitä millainen ero nykyisellä materiaalilla on aikoinaan Idän Ihme -nimellä levytettyihin takavuosien julkaisuihin.

Dokumentissa päästään tutustumaan lähemmin Kinoksen taiteelliseen prosessiin ja siihen, kuinka hänen musiikkinsa on kehittynyt vuosien saatossa. Katsojat saavat nähdä harvinaista arkistomateriaalia sekä haastatteluja, joissa esiintyvät Kallen läheiset ystävät ja kollegat kuten Parkano, Tiedemies, Jazzy-O, VilleGalle, HC Tuomas, Tarbash Luoti, Särre, Silkinpehmee ja Kallen äiti.

Ensi-ilta on määritelty lauantaiksi 20. huhtikuuta, ja liput ovat myynnissä 12 euron hintaan Tampereen Arthouse Cinema Niagarassa.

Profiili-juliste, jossa pääosassa Kalle Kinos.