Oululaislähtöisen Ronon uudella tuplasinglellä kuuluu rakkaus kotikaupunkia kohtaan

Artistin tuoreet kappaleet johdattavat kohti seuraavaa albumia.

Vastikään Oulusta Helsinkiin muuttanut artisti Rono käsittelee uudella kappaleellaan vanhan taakse jättämistä. Vaikka Oulu jäi taakse, kertoo Rono, ettei hänestä ikinä tule täysin stadilaista. Kotikaupungin identiteetti tuntuu vahvalta osalta omaa itseä ja musiikki alkanee muodostaa jopa tietynlaista Oulu-soundia. Biisin nimi onkin tribuutti Oululle; 90100 on keskustan alueen postinumero.

Inspiraatiot vaihtelevat mielen ja päivän mukaan. Rennompaan fiilikseen sopii artistin mukaan Sainte ja Larry June, mutta räppäämisen saivat aloittamaan Kingfish ja Gettomasa. Vasta 20-vuotias Rono säväyttääkin hyvällä rap-henkisellä flow:llaan.

Tunteiden käsittely on Ronolle tärkeä syy tehdä musiikkia ja uuden biisin viimeinen verse tuntuikin ikään kuin tunnelukkojen avautumiselta. Siinä, missä kappaleen alku keskittyy omien päätösten pohdiskeluun, käsitellään lopussa jopa perhesuhteita. Musiikki on kuin terapeutti, jonka avulla käsitellä omia tuntemuksia.

– Paljon helpompaa on sanottaa yks kuustoistanen verse kun kertoo sama juttu muuten ääneen, Rono kuvailee.

Tuplasinglen toinen kappale on jo elokuussa julkaistu Punast, jolla vierailee myös Oulusta juuri Helsinkiin muuttanut Laascone. Rono kertoo artistien tehneen paljon yhdessä ja ensimmäiset äänityssessiot olivatkin juuri Laascosen kanssa. Kappaleen, kuin myös suuren osan aiemmasta diskografiasta, on tuottanut oululainen XRPHAN. Kaksikosta on muodostunut erottamaton pari studiolla, ikään kuin Oulun Gettomasa ja Ruuben. Kyseisen oululaisen kaveriporukan ympärille on muodostunut oma musiikista ammentava kollektiivi, joka kantaa nimeä Cartel.

Uusi biisi on saanut artistin mukaan hyvän vastaanoton. Aiempi tuotanto on saavuttanut myös kiitettäviä lukemia suoratoistopalveluissa. Rono ei ole itsekään aivan varma, mistä streamit varsinaisesti tulevat, mutta yksi biisi nousee mieleen erityisesti. Kesäkuussa julkaistu Skyttä kertoo nimensä mukaisesti suomalaisesta jalkapallolupauksesta, Naatan Skytästä. Biisi tuntui nousseen pienimuotoiseksi ilmiöksi Suomen jalkapallopiireissä, kun Skyttä itse löysi kappaleen ja jakoi sitä.

Rono kertoo kahden uusimman julkaisun päätyvän tulevalle albumille, joka kantaa nimeä Troca. Se julkaistanee tulevan vuoden puolella ja ainakin yksi single lisää odottaa vielä julkaisua.

Alla olevasta linkistä pääset kuuntelemaan tuoreet kappaleet.