Mitä kaikkea vapaus voi merkitä? Jambo käsittelee aihetta debyyttialbumillaan useasta näkökulmasta

Vierailevina artisteina projektilla kuullaan monelle ennestään tuttuja artistinimiä.

Sony Musicin ja Booa Musicin riveihin kuuluva jambo on ollut matkalla kohti ultimaattista tavoitettaan – vapautta. Suomenkielistä räppiä tekevän laulajan uusi albumi, vapaa on artistin tapa päästää irti kysymyksestä “Pitäiskö sun mennä oikeisiin töihin?”.

Projektin kaksi ensimmäistä singleä, perjantai ja tarviin tilaa, aloittivat vasta julkaistun teoksen nousukiidon kovalla tasolla, sillä molemmat nousivat Suomen Spotifyn Top 50 -listalle.

Artistin viimeisin singlejulkaisu ennen debyyttiteosta, VilleGallen kanssa tehty biisi ei nabbaa, nousi myös virallisen singlelistan kärkeen ja on striimannut nyt myös kultaa. Aiemmin tällä viikolla pidetyssä levynkuuntelutilaisuudessa artisti jakoikin jokaiselle kappaleenteossa mukana olleelle kultalevyn muistoksi.

Debyyttialbumilla on yhteensä kaksitoista kappaletta, joista yhdeksän on aiemmin julkaisemattomia. Artistin kokonaisuudella kuullaan mieleenpainuvia, välillä hymyn huulille herättäviä sanoituksia sekä soundimaailmaltaan rikasta sisältöä.

Levyn fokusbiisinä toimii herää hymyillen -kappale, jonka jambo on alun perin kirjoittanut omalle perheenjäsenelleen.

– Herää hymyillen on omistettu mun äitille. Iso tavote tämmösel vähä rämäpää ukkelil on se et mutsin ei tarvii enää olla huolissaan. Urapläänit natsas, sain mun pääkoppaa kuntoon ja muutin eri kaupunkii ku mis mama asuu. Verseis puhun menneisyydest mis oon tullu kotiin keskel yötä tai vast seuraavana aamuna ja silmät miten sattuu. Verset on menneisyydestä ja kertsi on nykyhetkee. Nostalginen mut katse tulevaisuutta kohti! Shoutout äiti, kiitti et jaksoit, hän kertoo.

Tuottajina projektilla ovat olleet pääasiallisesti Perjantai4000 ja Pepe Jean Jr.. Vierailevina artisteina albumilla kuullaan monelle tuttuja nimiä, joita ovat costee, Perjantai4000, Timo Pieni Huijaus, VilleGalle ja william.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.