Raakasaga on valmistellut hiljaisuudessa debyyttialbumiaan – Pihlderbergin artistilta ilmestyi tuplasingle

Loasteeze

Tulevan albumin punaisena lankana toimii artistin pirstoutuminen kahteen osaan.

Edellisen kerran pari vuotta sitten Pihlderbergin kautta ensimmäistä kertaa julkaissut helsinkiläisartisti Raakasaga on valmistellut kaikessa hiljaisuudessa albumikokonaisuuttaan tuottajansa ja bändinsä kanssa. Nyt tulevalta levyltä saatiin vihdoin kuulla esimakua kahden täysin poikkeavan kappaleen muodossa.

Tuplasinglen kerrotaan kuvastavan hienosti tulevaa albumia, jossa punaisena lankana on Raakasagan pirstoutuminen kahteen osaan: Raakaan ja Sagaan. Tämä kuuluu sinkuilla ja albumilla sekä myös Sagan ja Joel Ahlqvistin sävellyksissä, jotka vaihtelevat orgaanisista ja sielukkaista soundeista klassisiin boom bap -biitteihin.

Sama teema kuuluu myös Raakasagan teksteissä, jotka ovat kappalekohtaisesti avointa herkkyyttä ja puhdasta raakuutta.

– Tarkoituksena asetella vastakkain oikea ja väärä, hyvä ja paha ja niiden välinen suhde, joka on osa isompaa kokonaisuutta eli Raakasagaa, artisti avaa levyn kantavaa teemaa.

Levyn punainen lanka on kuunneltavissa heti tuoreimmalla tuplasinkulla.

Ikinä Enää on kirjoitettu Sagana, herkässä tilassa, jossa kaikki muurit ja estot on kaadettu alas. Leikin Mielelläni käsittelee suhdetta siihen kovempaan ja rujompaan, ajoittain mentaalisesti epävakaaseen Raakaan ja sen ajatusmaailmaan, Raakasaga kertoi pienimuotoisesti omin sanoin uusista kappaleistaan Facebook-postauksessaan.

Kappaleet tuovat esiin hienosti Raakasagan poikkeuksellisen lahjakkuuden säveltäjänä, sanoittajana, laulajana sekä räppärinä. Matalalla profiililla potentiaalista klassikkoalbumia työstänyt monilahjakkuus on aiemmin vieraillut muun muassa Hazardin, Rekamin ja Aimon Kuosin albumeilla.

Alta voit kuunnella lupauksen tulevasta.