Raakasaga julkaisi Pihlderberg-debyyttinsä – teemana se tunne kun mikään ei tunnu miltään

Ertan Zekirija & Daniel Lindqvist

Raakasaga purkaa ensimmäisellä singlellään asioita joita on vaikea sanoa ääneen.

Rekamin perustaman Pihlderberg-levymerkin aloituskuusikon julkistamisesta on kulunut jo lähes vuosi. Are, Eetee, Hazard, Will-Jam sekä ”megaboss” itse ovat jo julkaisseet labelin kautta omaa tuotantoaan, ja nyt on vihdoinkin Raakasagan vuoro.

Helsinkiläisartistin ensimmäisenä Pihlderberg-julkaisuna toimii kappale Levoton sielu, joka on Bergille poikkeuksellisesti laitettu ensin ulos musiikkivideon muodossa. Raakasagan tulevalta Palapeli-albumilta lohkaistu single saapuu suoratoistopalveluihin hiukan myöhemmin keskiviikkona 8. joulukuuta.

– Huojentunut fiilis, että vihdoin saan jotain konkreettista näyttöä mitä oon tässä pari vuotta kokkaillut, Raakasaga toteaa.

Tulokas kuvailee biisiä kurkistukseksi mielen pimeään nurkkaan. Mystisestä mutta kauniista biitistä vastaa PHDS, jonka kanssa Raakasaga sanoo nykyään työskentelevänsä duona.

– Mulla, niinkun kaikilla muillakin varmaan on aina välillä vähän vaikeimpia aikoja ja mun tapa käsitellä ongelmia on kirjottaminen. Käsittelen biisissä omia vaikeuksia tulla toimeen pääni kanssa ja samalla yritystä toimia yhteiskunnan pyörissä, mikä ei aina kulje luovuuden kanssa käsi kädessä.

Kappaleen video kuvattiin Espoossa ja Vantaalla. Raakasaga kertoo esiintyneensä aiemmin erilaisissa videoklipeissä ja muissa pienimuotoisissa videoprojekteissa, mutta omaa musiikkivideota hän ei ollut aikaisemmin tehnyt.

– Mulla oli paras tiimi mitä olisin ikinä voinut toivoa. Tekeminen oli työlästä, mutta siitä teki helppoa se, että tultiin jäbien kanssa todella hyvin toimeen ja oltiin samalla aaltopituudella siitä mitä videolta halutaan. Mottona oli että pidetään hauskaa.

Lopputulos on nähtävissä alla. Videon takana ovat Ertan Zekirija ja Daniel Lindqvist.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.