Pohjoismaiden suurin hip hop -festivaali Blockfest on jälleen loppuunmyyty

Julius Konttinen

Viime vuonna lanseeratut Nokia Arenan jatkot saavat myös jatkoa.

Tänään alkava Blockfest järjestetään 14. kertaa ja tapahtuma on jälleen loppuunmyyty. Viime vuonna festivaali teki kaikkien aikojen kävijäennätyksensä, kun Tampereen Ratinan stadion ja oheistapahtumat keräsivät kaiken kaikkiaan yli 80 000 kävijää. Tänä vuonna yleisöä odotetaan paikalle vähintään saman verran, kertoo tapahtuman Festival Director Kalle Kallonen.

– Blockfestit on täysin oma maailmansa, joka juhlii hip hop -kulttuuria ja hengittää hyvää fiilistä musiikista. Odotamme paikalle ainakin saman verran yleisöä kuin viime vuonna, hän tiivistää.

Vuosien mittaan tapahtuma onkin kasvanut pohjoismaiden suurimmaksi hip hop -festivaaliksi, jonka esiintyjät ovat maailmanluokkaa. Tämä vuosi ei tee poikkeusta ja lavalla nähdään artisteja, kuten atlantalaisräppäri Playboi Carti, muun muassa Lonely-hitistään tunnettu Akon ja viime hetkellä bookattu Ferg – tarjonta on siis kansainvälisellä tasolla laaja.

Myös viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyt viralliset Nokia Arenan jatkot saavat jatkua ja ovet jatkoille ovat auki molempina päivinä klo 23-04. Luvassa on artistien live-vetoja, yllätysvieraita ja DJ-esityksiä.

Laadukkaiden ja sykähdyttävien esiintymisten lisäksi yhtenä festivaalin tärkeimmistä tavoitteista on yhteisöllisyyden luominen ja tämä näkyy muun muassa tukikumppaneissa. Tapahtuman kanssa yhteistyössä toimivat hankkeet Parempi Mieli ja Välitä! tuovat alueelle päihde-, mielenterveys- ja väkivaltatyön ammattilaisia, joiden puoleen kääntyä matalalla kynnyksellä. Heidät tunnistaa vaaleansinisistä Miten menee? -liiveistä.

– Haluamme tukea tapahtumassa nuorten mielenterveyttä ja tarjota halukkaille mahdollisuuden keskusteluun rennon positiivisessa ilmapiirissä. Mikä olisikaan parempi paikka tälle, kuin festarit, kertoo Kallonen.

Pääyhteistyökumppaneina toimivat tänä vuonna Visa, Samsung Galaxy ja Cult Energy Drink, joista kahden jälkimmäisen mukaan on nimetty myös kaksi festivaalin lavaa. Lyhyessä ajassa on siis tapahtunut paljon; alun perin Tullinaukiolla klubimaisessa ympäristössä järjestetty tapahtuma on kasvanut Ratinan täyttäväksi hip hop -vuoden kohokohdaksi, jonka portit aukeavat tänään klo 13:00 – alta voit katsoa päivän ohjelman.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blockfest (@blockfest)