Paperi T palaa lähes kolmen vuoden julkaisutauolta – kappaleen taustalla vaikuttaa muun muassa Ruusut-yhtyeen jäseniä

Samalla julkaistiin myös ensimmäiset tulevan kesän keikat.

Puhuttaessa suomalaisesta räpistä, etenkin sanoittajista, nousee keskusteluun usein Paperi T. Nyt artisti katkaisi lähes kolmen vuoden julkaisutauon uudella singlellä Basilikanlehtiä, jolla vierailee Ringa Manner. Kappale on samalla myös ensimmäinen pala tulevaa albumia, jonka julkaisuajankohdaksi ilmoitettiin 19. toukokuuta. Basilikanlehtiä jatkaa artistin tuotantoa tuttuun tapaan lyyrisesti ja melko synkissä tunnelmissa.

Kappaleen taustalla vaikuttaa vakuuttava tiimi niin sanoituksien, kuin tuotannonkin osalta. Ringa Mannerin lisäksi myös toinen Ruusut-yhtyeen jäsen on keskeisessä roolissa; Miikka Koivisto on nimittäin tuottanut koko tulevan albumin yhdessä Artturi Tairan ja Samuli Kukkolan kanssa.

Myös runoilijana tunnettu artisti aloitti uransa lähes kulttimainetta nauttineessa hip hop -yhtye Ruger Hauerissa. Ensimmäisen sooloalbuminsa Malarian pelko Paperi T julkaisi vuonna 2015 ja albumi myikin platinaa sekä nousi heti maan virallisen albumilistan kärkeen. Artisti noteerattiin 2016 kahdella Emma-palkinnolla kategorioissa Vuoden tulokas ja Vuoden hip hop sekä arvostetulla Teosto-palkinnolla. Soolouransa aikana Paperi T:n tuotanto on kerännyt suoratoistopalveluissa yhteensä lähes 47 miljoonaa kuuntelua.

Uuden kappaleen julkaisun yhteydessä artisti ilmoitti albumin julkaisupäivän lisäksi myös ensimmäisistä tulevan kesän keikoista.  Paperi T tullaan näkemään monessa eri kaupungissa aina Oulun Qstockista Turun Ruisrockiin.

Keikkoja ja albumia odotellessa voit kuunnella tuoreen julkaisun alla olevasta linkistä.

Markkinoinnin evästeet tulee hyväksyä, jotta näet upotuksen. Muuta evästeasetuksiasi.