Sonia 2.0 – artisti yhdisti voimansa uuden tuottajan kanssa

Artisti Sonia poseeraa harkitussa muotokuvassa, pukeutuneena mustaan jakkuun, jossa on irtonaiset saumat, sinisellä sohvalla istuen.
Sonia solmi levytyssopimuksen Johanna Kustannuksen kanssa.
Joona Kurronen

Sonia vaihtoi levy-yhtiötä ja julkaisi uuden biisin – tuntuu, kuin kortepohjalainen swag olisi vapautettu.

”Tällä hetkellä antoisimmaksi ja tärkeimmäksi arvoksi artistina Sonia mainitsee omaehtoisuuden ja taiteellisen vapauden”, kirjoitettiin Klangin jutussa 2022 marraskuussa. Kun kuuntelee artistin uusinta biisiä, kuulostaa siltä, että nyt arvot toteutuvat.

Vaihtoehto pop -artisti Sonia nimittäin vaihtoi hiljattain levy-yhtiötä Etenee Recordsilta Johanna Kustannukselle ja ensimmäinen julkaisu uuden lafkan alla julkaistiin perjantaina. Jo aiemmin musiikillisesti vakuuttavaa jälkeä tehnyt jyväskyläläislähtöinen tuntuu avanneen samalla uuden sivun urallaan.

Samettisesta ja rauhallisemman tempoisesta musiikistaan tunnettu artisti esittelee uudella Kontrollii-biisillään uusia puolia itsestään; biitti on menevä ja samoin ulosantikin. Tuntuu, kuin kaoottineen luovuus olisi vasta nyt päästetty valloilleen. Aiemmin artisti lauloi herkästi pääasiassa ihmissuhteista ja omasta hyvinvoinnista, mutta nyt sanankäyttö on luovempaa ja moniulotteisempaa. Artisti kuvaakin levy-yhtiön tiedotteessa, kuinka biisiin on tiivistetty monta hänelle tärkeää asiaa.

– Tää kuvaa mun rumpaliutta, tekemisen tempoa ja sitä fiilistä mitä haluun ylläpitää: ei tarvii olla kukaan tai omistaa mitään, kamat voi kulkee mukana vaikka vanhassa IKEA-kassissa, kunhan on intohimo tekemiseen. Mä oon unelmoinu tästä uudesta aikakaudesta jo kauan, enkä malta oottaa et pääsen esittelee itestäni lisää puolia, joita ei oo aikasemmin nähty, hän kertoo.

Taustalla vaikuttaa myös artistin kohdalla uusi tuottaja, jolla on näppinsä pelissä uuteen Sonia-soundiin, nimittäin Miikka Koivisto. Aiemmin Koivisto on tuottanut esimerkiksi Iben, Paperi T:n ja Pariisin Kevät -yhtyeen musiikkia. Häntä tarkemmin seuranneena ei tunnukaan tavattomalta, että Sonian kaltaisesta musikaalisesti lahjakkaasta tekijästä paljastuu uusia puolia. Tuntuu, kuin kortepohjalainen swag olisi nyt vapautettu.

Levy-yhtiön tiedotteessa luvataan, että Sonian debyyttialbumi ilmestyy loppuvuodesta ja että sitä edeltää uutta musiikkia aktiiviseen tahtiin.