Sonia julkaisi kolmannen singlen levytyssopimuksen alla – armollisuutta sulavin melodioin

Hayley Le

Uusi single kannustaa toisen mahdollisuuden antamiseen.

Vuoden kolmannen singlensä julkaissut Sonia tunnetaan jo nyt erittäin miellyttävän kuuloisesta musiikista. Aiemmat singlet Kirjeitäsi ja Kun ihastuu tarjosivat myös hyvin melodista musiikkia käsitellen paljolti ihmissuhteita. Uusi single tuntuu puolestaan keskittyvän omaan itseen ja pysäyttävän hetkeksi paikoilleen. Artisti kertoo Jake Etheridgen ja Holly Humberstonen musiikin inspiroineen instrumentaalisesti:

– Löysin jotain turvaa niistä biiseistä ja päätin, että haluun itelleni tämmösen biisin. Sit menin studiolle ja toteutin sen soundillisesti ja tekstillisesti.

Jyväskyläläislähtöinen, sittemmin Helsinkiin muuttanut Sonia kuvailee taitavin sanoituksin nuoren aikuisen elämää. Uusin biisi on syntynyt tilanteessa, jossa ote omasta itsestä oli hieman hukassa. Niin kuin lyriikatkin kertovat: ”Katon itseeni peilistä, miks näytän näin kalpeelta?” Laaja musikaalinen osaaminen paistaa myös taustalla; muun muassa rumpuja soittanut artisti onkin säveltänyt itse uusimman kappaleen. Sonian osaamista on kuultu kesän keikkalavoilla myös YOUNGHEARTED-yhtyeen rumpalina. Itsekin vielä nuori, vasta 21-vuotias artisti kuvailee musiikkiaan seuraavasti:

– Etin rentoa tapaa soittaa ja ilmaista itteeni. Yhistelen kaikkia elementtejä joista ite tykkään ja sit siitä syntyy mun musiikki. Inspiroidun myös paljon groovesta.

Musikaalisesti lahjakas Sonia kertoo keikkojen olleen antoisia kokemuksia: ne tuovat itsevarmuutta ja auttavat myös löytämään omaa musikaalisuutta entistä paremmin. Keikkailu bändin kanssa on myös ollut antoisaa, koska soittimet ovat tärkeä ulottuvuus artistin musiikkia.

Alta pääset kuuntelemaan tuoreen julkaisun, jossa on mukana myös aiempi single Kun ihastuu. Kappaleet ovat todennäköinen osa tulevaa EP:ta.