Kuka on Teezo Touchdown? Kiitonousussa oleva amerikkalainen rap-tähti saapuu Blockfesteille

Kaupallinen yhteistyö: Blockfest
Teezo Touchdown poseeraa mustalla satiinivuoteella, yllään verkkopaita ja koristeelliset hansikkaat.
Teezo Touchdown on tunnettu omaperäisestä tyylistään ja rohkeasta muotokielestään.
Renae "IIRONIC" Wootson

Ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä artisti tuo energiaansa Blockfesteille tänä kesänä. Klangi pyrki selvittämään festivaalille saapuvasta räppäristä oleelliset tiedot ja vastaamaan oleelliseen kysymykseen: Kuka on Teezo Touchdown?

Maaliskuussa 2024 kirjoitimme artikkelissamme Blockfestin tämänvuotisesta ohjelmiston laajenemisesta. Yksi ohjelmiston lisäyksistä oli Texasin Beaumontissa syntynyt Teezo Touchdown, oikealta nimeltään Aaron Lashane Thomas, joka saattaa olla osalle kiinnostava uusi tuttavuus.

Musiikillinen matka ja läpimurrot

Teezo Touchdownin musiikillinen historia ulottuu varhaiseen lapsuuteen, kun hänen isänsä, joka oli DJ, vaikutti merkittävästi hänen musiikilliseen kiinnostukseensa. Lapsena Teezo vietti paljon aikaa isänsä kanssa oppien DJ:n taitoja ja tutustuen monenlaisiin musiikkityyleihin. Nämä kokemukset näkyvät hänen omaperäisessä tyylissään, jossa yhdistyvät hiphop, rock ja muut genret.

Teezo aloitti musiikkiuransa jo lukiossa nimillä Aye Tee ja Teezo Suave, mutta isompia läpimurtoja alkoi tulla vasta myöhemmin. Vuonna 2019 hän herätti huomiota kappaleellaan 100 Drums, jossa hän räppäsi Panic! at the Discon I Write Sins Not Tragedies -biisin taustalla. Tämä biisi sai paljon huomiota ja avasi ovia yhteistyöhön merkittävien artistien, kuten Trippie Reddin ja Tyler, the Creatorin, kanssa.

Ainutlaatuinen tyyli ja tunnusmerkit

Yksi Teezo Touchdownin tunnusmerkeistä on hänen erikoinen tyylinsä, johon kuuluvat muun muassa naulat hiuksissa ja näyttävät asut. Artistin visuaalinen ilme on herättänyt paljon huomiota ja tehnyt hänestä tunnetun hahmon niin musiikkimaailmassa kuin muotipiireissäkin. Hänen debyyttialbuminsa How Do You Sleep at Night? julkaistiin syyskuussa 2023, ja se sai ylistystä omaperäisyydestään ja monipuolisuudestaan.

Haasteiden kautta voittoon

Teezon matka ei ole ollut helppo. Hänen tyttöystävänsä menehtyi väkivaltaisen tapahtuman seurauksena vuonna 2016, mikä oli käännekohta hänen elämässään. Tämä tragedia inspiroi häntä keskittymään täysillä musiikkiin ja käyttämään kokemuksiaan luovuuden lähteenä.

Teezo Touchdownin ura on tällä hetkellä kovassa nousussa, ja suomalaisilla onkin nyt ainutlaatuinen tilaisuus todistaa tulevan supertähden varhainen esiintyminen Suomessa Tampereen Blockfesteillä. Viime vuosina Teezo on tehnyt yhteistyötä useiden tunnettujen artistien kanssa. Näistä suurimpia ovat olleet vierailut Travis Scottin Utopia ja Draken For All the Dogs -albumeilla.

Artistin kuunnelluimmat kappaleet voit kuunnella Spotifysta.