Blockfest 2024 ohjelmisto laajenee merkittävästi – uusina kiinnityksinä muun muassa Meek Mill ja Killer Mike

Joonas Cavén

Kuumimpiin nouseviin nimiin lukeutuva Teezo Touchdown nähdään myös Ratinassa.

Ensimmäiset artistit alkuvuodesta 2024 tiedottanut Blockfest on julkistanut lisää kiinnityksiä kesän festivaaleille. Blockfest on julkistanut jännittävän laajennuksen vuoden 2024 ohjelmistoonsa, lisäten 13 uutta nimeä, jotka lupaavat tarjota unohtumattomia elämyksiä yleisölle. Tänä vuonna festivaali on entistäkin monipuolisempi, tarjoten sekoituksen kansainvälisiä rap-ikoneita ja runsaasti kotimaista osaamista.

Uusien julkistusten joukossa on jenkkiräpin ikoni Meek Mill, joka esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa. Lisäksi festivaalilla nähdään kolminkertainen Grammy-voittaja Killer Mike ja yksi genren tämän hetken lupaavimmista nimistä, Teezo Touchdown.

Blockfestin kotimainen tarjonta on vahvempi kuin koskaan. Lavalle nousevat muun muassa Turisti, joka on tituleerattu Suomen parhaaksi lavaesiintyjäksi, oman genrensä luoja Melo, sekä viime kesänä festivaaliyleisöt valloittanut Ege Zulu & Orchestre. Lisäksi esiintyvät suomiräpin ikoninen duo Lyttä & Tohtori Getto, uuden artistiuran aloittanut Tuuli, monenlaista musiikkia yhdistelevä Shrty, kovaa vauhtia suosiota keräävä Senya, yhdessä EP:n julkaisseet Ares & Bizi, underground-kollektiivi D1vari Oulusta, sekä tuoreen albuminsa julkaissut Jambo livebändeineen.

Lipunmyynti on jo käynnissä Tiketissä ja Ticketmasterissa, ja festivaalin päiväkohtainen esiintyjäjaottelu on saatavilla.