Freestyleräppäri ja artisti Purella on tavoitteena räpätä 10 tuntia putkeen: ”Äänihän ei kestä, mutta miten sinnitellä loppuun asti?”

Joensuulainen Pure kertoo räpänneensä kymmenen vuotta.

Aiemmin Pure on räpännyt viisi tuntia putkeen ja kokemuksena siitä hän kertoo, että suurin haaste on äänen kestäminen.

Joensuulainen räppäri Pure aikoo kokeilla sunnuntaina 10. maaliskuuta uutta Suomen ennätystä – tavoitteena on räpätä 10 tuntia putkeen livestriimattuna. Aikaisemman kokemuksen perusteella hän ei ainakaan ole kaukaisin valinta suorittamaan kyseistä tempausta; kolme vuotta täyspäiväisenä ammattimuusikkona toimineelta 29-vuotiaalta löytyy kolme räpin SM-mitalia, joista kirkkain löytyy vuodelta 2016, kun hän voitti kisan. Hän kertoo myös räpänneensä aiemmin viisi tuntia putkeen.

Ennätysyritys tulee tapahtumaan sunnuntaina räppärin purevirallinen-nimisellä kanavalla livestriimipalvelu Twitchissä kello 12-22. Hän kertoo luvanneensa tempauksen 10 tuhannen tilaajan spesiaalina ja aikaisempi viiden tunnin suoritus puolestaan juhlisti viittä tuhatta tilaajaa.

Pure kertoo lähtevänsä haasteeseen suurella itseluottamuksella ja eniten jännittää äänen kestäminen.

– Uskon että onnistun. Suurin haaste on ehdottomasti fysiikka eli kestääkö ääni. Tai äänihän ei kestä, mutta miten sinnitellä loppuun, mikkiä kovemmalle? Ajatustenjuoksu tai riimien keksiminen ei huolestuta. Niiden kohdalla koen saavuttaneeni loputtoman pystyvyyden tilan. Viiden tuhannen tilaajan kohdalla tehtiin viiden tunnin räppi ja pään puolesta se meni helpohkosti, kurkussa alkoi jo vähän tuntumaan, hän kertoo.

Kymmenen tunnin suoritus tulee tosin vaatimaan lyhyehköjä taukoja, jotka hän aikoo toteuttaa seuraavasti.

– Vessassa käydessä pysäytän kellon, mikä näkyy katsojille ja palatessani homma jatkuu. Twitch kieltää vessassa kuvaamisen, mutta voin räpätä kyllä sielläkin, hän naurahtaa.

Ruokailut puolestaan hoituvat smoothieina, jotta tauot olivat mahdollisimman lyhyitä. Erityisesti Pure kertoo haluavansa haastaa suorituksella itseään sekä tutkia, kuinka aivot kestävät ultimaattista ylikuormitusta.

Suorituksen aikana räppäri ottaa aiheita vastaan livechatista ja suoritus tullaan julkaisemaan myöhemmin kokonaisuudessaan YouTubeen. Pure toivottaa kaikki sankoin joukoin tervetulleeksi seuraamaan suoritusta. Maistiaiseksi artistin taidoista voit kuunnella alta tuoreen debyyttialbumin Satakybä, jonka julkaisukiertue polkaistaan käyntiin tänä vuonna.