Joensuulainen freestyle-räppäri Pure julkaisi odotetun esikoisalbuminsa Satakybä

Pure seisoo ulkona kirkon edessä.
Rapin SM -kisoista tuttu freestyle-räppäri nähdään nyt myös tulevassa Red Bull Sana Sanasta -tapahtumassa.

Kolmen vuoden ajan työstetty Satakybä-albumi heijastelee kaunistelematta tekoprosessin aikana vastaan tulleita fiiliksiä ja kokemuksia.

Perjantaina 24. marraskuuta 2023 suomalainen freestyle-räpin kyky Pure julkaisi pitkään odotetun esikoisalbuminsa Satakybä. Joensuulainen räppäri on tunnustettu taidoistaan erityisesti kotimaan freestyle-piireissä, mutta nyt jo kolmen vuoden ajan työstetty levy on viimein ulkona. Debyyttiteos on kymmenen biisin mittainen kokonaisuus, joka avaa rehellisesti ja kaunistelematta artistin mielenmaailmaa ja kokemuksia.

Albumin julkaisua edelsi syksyn mittaan aktiivinen promootio, jossa Pure esiintyi Radio SuomiPopin freestyle-illassa ja tämän vuoden Rap SM -kisassa. Lisäksi hänen ilmoittautumisvideonsa Red Bull Sana Sanasta -kilpailuun keräsi huomattavaa suosiota TikTokissa, ylittäen jo 135 000 näyttökertaa.

Pure on kuvannut albumin valmistumisprosessia intensiiviseksi ja inspiraatiota pursuavaksi kokemukseksi.

– Ei tarvinnut erikseen miettiä ”millasen biisin tekis?” vaan ideat synty kappaleisiin joko biitin tuoman soundimaailman pohjalta tai sit ihan vaan arjessa syttyneen inspiraation johdosta, kertoo artisti itse.

Debyyttialbumi kantaa mukanaan itsevarmuuden, kilpailullisuuden ja onnistumisen tunteita, mutta samalla se sukeltaa elämän tummempiin sävyihin. Levyn tekstit ovat syntyneet artistin omasta arjesta, niin salilta kuin keikkamatkoilta, ja ne yhdessä biittien kanssa muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Albumin tuotannosta vastaavat AGI, KimProdBeats ja SMU.

Tulevana lauantaina Pure on mahdollista nähdä myös Red Bull Sana Sanasta -tapahtumassa kilpailemassa 15 muun osallistujan kanssa.

Alta voit nappaa artistin debyyttialbumin haltuun.