Red Bull tuo massiivisen freestyle rap -kisan Suomeen – finaali järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla

Gettomasa istuu Red Bullin auton päällä.
Gettomasa on asettanut riman korkealle, mutta kilpailuun osallistumiseen riittää kuitenkin, että on täyttänyt 18 vuotta.
Karim Saheb / Red Bull Content Pool

Joulukuussa tehdään suomalaisen freestyle rapin historiaa, kun arvostettu Red Bull Batalla saa suomalaisen versionsa, Red Bull Sana Sanasta -tapahtuman.

Helsingissä lauantaina 2. joulukuuta järjestetään tapahtuma, joka on kuuma puheenaihe Suomen musiikkimaailmassa. Red Bull Sana Sanasta -kilpailu tuo yhteen Suomen taitavimmat MC:t, jotka taituroivat upeissa freestyle rap -battleissa. Kyseessä on kilpailu, jollaista ei ole ennen suomirapin saralla nähty. Ilmoittautuminen Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävään finaaliin on avattu keskiviikkona 25. lokakuuta ja kaikki taiturit ovat tervetulleita haastamaan toisensa.

Red Bull Sana Sanasta -tapahtuma sai alkunsa Etelä-Amerikasta, missä se tunnetaan nimellä Red Bull Batalla. Tämä vuonna 2005 alkanut kilpailu on houkutellut satoja MC:tä ympäri maailmaa taistelemaan kunnioitetusta tittelistä. Kilpailun suosio näkyy osallistujamäärissä; vuonna 2020 Etelä-Amerikassa kilpailuun haki lähes 20 000 MC:tä. Kisaa järjestetään Pohjoismaista myös Ruotsissa ja Tanskassa nimellä Red Bull Ord Mod Ord ja Red Bull Ord Mot Ord, ja niiden tittelit ovat nousseet musiikkimarkkinoilla todella halutuiksi sekä arvostetuiksi.

Red Bull Sana Sanasta -kilpailun tavoitteena on toimia uusille kyvyille ponnahduslautana, tarjoten mahdollisuuden esitellä taitojaan live-yleisön edessä ja haastaa toisiaan. MC:t kohtaavat toisensa ja pyrkivät vakuuttamaan tuomariston, joka koostuu arvostetuista asiantuntijoista. Voittajat etenevät jatkoon, kunnes finaalissa kaksi huippusuorittajaa kilpailee ensimmäisestä Red Bull Sana Sanasta -mestaruudesta.

Voitto ei tule helpolla, sillä kilpailuun pääsevät vain lajinsa parhaat, jotka valitsee tarkka esiraati. Kilpailijat julkistetaan maanantaina 20. marraskuuta Red Bullin verkkosivuilla.

Haku kilpailuun avautui Red Bull Suomen TikTok-kanavalla keskiviikkona 25.10. ja päättyy perjantaina 17. marraskuuta. Osallistuminen on mahdollista luomalla oma duetto-video, jossa vastataan freestyle rapin Suomen mestarin ja moninkertaisen Emma-palkinnon voittajan Gettomasan freestyle rap -videoon. Gettomasa, yksi Suomen menestyneimmistä artisteista, on asettanut riman korkealle, mutta kilpailuun voivat osallistua kaikki 18 vuotta täyttäneet.

– Odotan innolla, että pääsemme viemään suomalaista freestyle- ja MC-kulttuuria eteenpäin. Tämä on hieno tilaisuus uusille kyvyille, kertoo Gettomasa.

Kun tuomaristo on valinnut 16 parasta hakijaa niiden luovuuden, suorituksen ja taituruuden perusteella, itse kilpailu alkaa. Freestyle battleen kuuluu armoton kilpailuhenki, ja kilpailijat saavat lavalle erilaisia aihealueita, joiden ympärille heidän on luotava parhaat riimit spontaanisti. Lopulta julistetaan historian ensimmäinen Red Bull Sana Sanasta -voittaja.

Tarkat osallistumisohjeet voit lukea Red Bullin kotisivuilta.

Red Bull Sana Sanasta järjestetään lauantaina 2. joulukuuta Helsingin Kaapelitehtaalla ja tapahtuma lähetetään suorana ISTV:ssä. Tapahtumaliput yleisölle ovat myynnissä Eventbritessa.

@redbullsuomi

Duettaa tähän Gettomasan biisiin oma verses ja täytä bion linkissä oleva lomake, niin oot mukana #RedBullSanaSanasta -skaban haussa 🏆🎤 Nyt haetaan Suomen kovinta freestyle MC:tä #freestylerap #rap #freestyle #suomirap #gettomasa #antaasiivet

♬ RED BULL SANA SANASTA – Red Bull Finland